Najbolje destinacije za zimski odmor u Austriji

Rad punom parom, posebno u poslednjim danima godine, ume prilično da umori. Osim što se stiže do granice fizičke izdržljivosti, ponestaje i volje i motivacije da se nastavi dalje, pa je potreban odmor. A zima je odličan period kada sebi treba da priuštite nekoliko dana relaksacije.

Da, leto jeste pravo za odmaranje, ali su to uglavnom odmori koji zahtevaju dosta pokreta, fizičkog angažmana, pa se u tom smislu mnogo ne odmara. Zima, pak, pruža odlične mogućnosti, od ušuškanosti u krevetu uz božićne filmove i toplu čokoladu, pa sve do nekih dobrih i zanimljivih putovanja. Ako vam se na neko ide, hajde da vidimo šta je to što je primamljivo za sve ljubitelje zimskih putovanja. I to po zemlji koja je najpopularnija među našim iseljenicima, Austriji.

Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim je najbliže austrijsko skijalište na svega 700km udaljenosti od Beograda. Pored neverovatnih ski staza pruža i izvore termalne vode, tako da se može nazvati i skijalištem i banjom. Odlična je destinacija za pasiva i aktivan odmor, jer pruža sve što je potrebno za takve vrste aktivnosti. Do Bad Kleinkirchheim možete doći autobusom, avionom do Beča ili Budimpešte na onda autobusom, spostvenim automobilom ili rezervisanjem kombi prevoza do Austrije, koji vas može odvesti direkto sa adrese u Beogradu do smeštaja u Bad Kleinkirchheimu.

Skijanje + opuštanje = Katschberg

Ukoliko ste strastveni skijaš, ako volite duge staze, brojne prepreke i dosta mogućnosti, onda je Katschberg ove zime cilj ka kojem bi trebalo da se zaputite. Uz aktivan odmor koji ova destinacja nudi, tu je i mnogo drugog sadržaja, koji čini u stvari da ovo bude veoma poznata i popularna destinacija za skijanje u Austriji tokom većeg dela godine. Naravno, Austrija je bogata i ostalim skijaškim destinacijama i važi za skijaški raj.

Provod + uživanje = Beč

Ne moramo mnogo da govorimo o samom Beču i novogodišnjim praznicima u njemu. Sve je bajkovito i drugačije od svega što svet inače nudi. Sa velikom turističkom ponudom, Beč je jedna od omiljenih destinacija za januarski city break odmor. Od onih koji su avanturističkog duha, pa sve do ljubitelja ukusne hrane, dobrih provoda i posete muzejima, svako će naći nešto njemu zanimljivo. Ako vam nešto tako prija, Beč je opcija broj jedan.

Dnevni polasci kombija od Beograda do Beča

Odlična opcija je to što postoji kombi prevoz Beograd Beč koji saobraća tokom svakog dana i na taj način pruža mogućnost da lako rezervišete kartu u bilo kom momentu i da vrlo brzo stignete. Ako niste iz Beograda, postoje svakodnevni polasci za Beč iz Novog Sada, Niša i Subotice. Ali, ne samo to! Ono što vam ove zime može olakšati da brže i lakše stignete do ove destinacije i provedete jednu lepu zimu, jeste da ne morate ako niste iz ovih gradova da tražite kombi prevoz Beograd Beč, već možete iskoristiti odličnu mogućnost da istim prevozom krenete iz svog grada, jer uvek postoje opcije dogovaranja za takve situacije. I da, ovo vam je odličan trenutak da spakujete kofere i krenete u malu, zimsku avanturu.