Adaptacijom do svežijeg izgleda vašeg doma

Kako je proleće već uveliko počelo, red je i da se malo pozabavimo izgledom našeg stana. Nakon duge zime, potrebno je uneti boje u naš dom, na sve moguće načine. Bolje ćete se osećati ukoliko napravite neku promenu.

Proleće i generalno lepo vreme u bilo kom godišnjem domu je dobra za adaptaciju stana. Međutim, čini se da je proleće ipak najbolje vreme ukoliko ste planirali da se pozabavite sređivanjem i preuređivanjem vašeg stana. Kada kažemo svežiji izgled stana mislimo na mesto u kojem ćete se dobro osećati, mislimo na mesto u kojem ćete uživati i koje vam neće stvarati mučninu dok u njemu boravite.

Niste možda ni svesni koliko loša organizacija prostora, kao i boje u vašem stanu mogu da da doprinesu depresiji. Tako da, imamo nekoliko saveta za vas kako da vaš stan izgleda svežije i kako da se u njemu bolje osećate. Pre svega, otarasite se nepotrebnih stvari, osvežite prostor izvan kuće baštenskom rasvetom, promenite pločice, i okrečite fasadu, na primer – dekorativnim fasadnim malterom.

Otarasite se nepotrebnih stvari

Naravno, prvi korak jeste da se otarasite svih nepotrebnih stvari. Onih stvari koje vam nisu neophodne, onih stvari koje vas na neki način guše, skupljaju prašinu i zaista ih ne koristite. Morate smognuti snage i imati petlju da odbacite sve te stvari. Za nekoga je to jako težak i naporan proces, još pogotovu ukoliko se u mnogome vezuje za te stvari. Međutim, drugi često zanemare sve te stvari i jednostavno zaborave da im stoje to.

Dakle, prvi korak prilikom adaptacije stana jeste bacanje nepotrebnih stvari. To može biti i neki komad nameštaja, koji možete pokloniti nekome, ali i koji možete jednostavno baciti ukoliko je mnogo star. Što više nepotrebnih stvari bacite, to će vaš stan nakon adaptacije stana izgledati bolje i svežije.

Promena pločica

Promena dotrajalih i starih pločica je i te kako jedan korak ka svežijem izgledu stana. Dotrajale i stare pločice zaista mogu da naruše izgled vašeg stana. Takođe, boja i dizajn pločica takođe mogu da značajno doprinesu da vaš stan izgleda bolje, odnosno lošije. Stare pločice, koje su pritom bile u nekoj izuzetno lošoj boji i koje su nakon određenog vremena i promenile boju, zahtevaju da budu promenjene.

Prilikom adaptacije stana, vreme je da promenite i njih. To zaista treba da vam bude jedna od prvih stavki kada radite adaptaciju stana. Svežiji izgled stana ćete postići nakon adaptacije stana ili kuće, kada izaberete pločice koje su veselijih boja, koje možda i imaju neke šare na sebi, ali koje nisu preterane niti previše istaknute. Šare moraju da budu prilagođene celokupnom enterijeru, da se uklapaju kako u izgled vašeg kupatila, tako i u izgled vašeg stana.

Obavezno krečenje ili osvežavanje fasada

Krečenje je jedna od osnovnih radnji kada je adaptacija stana u pitanju. Krečenjem i pravim odabirom boja za krečenje postižete efekat svežine stana kakav niste imali ranije. Adaptacija stana nije potpuna ako nema krečenja i zato boje za krečenje moraju pažljivo da budu odabrane. Boja kajsije, boja korala, boja blago zelena, su samo neki od predloga, koji mogu činiti i vaš stan. Ako želite da osvežite stan, onda nećete birati boje za krečenje koje su tamne, koje su teške, a takođe nećete birati mnogo šarene boje.

Birajte lagane boje za krečenje, gotovo prirodne, lagane. Adaptacijom stana i bojama za krečenje treba da se trudite da u vaš dom unesete proleće, svežinu, radost i ljubav. Zato pažljivo birajte.