Interesantne i korisne infromacije o Solunu

Planirate da posetite Grčku? Da li znate da  Solun mora da bude u vašem planu? Zapravo ne mora, ali bi bilo jako lepo da bude. Zašto? Mnogo je razloga za to, mnogo razloga, koji možda neće stati u ovaj tekst, ali koji će vas naterati sigurno da se iznova vraćate Solunu, kada ga jednom posetite. Generalno za mnogo mesta u Grčkoj se može upravo to reći. Grčkoj nije teško da privuče turiste, ona ne mora da izmišlja nove atrakcije, nove zanimljivosti, ne mora posebno da se fokusira na neka privatna letovališta. Dovoljno je da samo pošalje u svet, kao što je to i do sada radila, slike neverovatnih potpuno prirodnih prizora, koje je ovde priroda na tako lep način uredila,  a istorija svojom misterioznošću i ekstravagancijom začinila. Nema mesta u Grčkoj na kojem nećete osetiti taj neverovatni duh istorije. Zato ova zemlja i jeste posebna. No, vratimo se mi Solunu konkretno.

Solun je popularan, pa tako očekujte gužvu posebno vikendom

Naravno da i vi, kao i svi ostali, želite da posetite Solun. I naravno da želite da skonete do Soluna, ukoliko letujete u nekom mestu blizu možda. Najbolje je obići Solun kombijem jer će te jedino tada moći da posetite baš sve destinacije koje želite. Naš predlog je da odaberete Pexon Team jer su oni specijalizovani baš za Grčku. Tako razmišlja i većina turista, jer jednostavno neće propustiti priliku da kada su već došli u Grčku i kada su blizu, da ne posete Solun. Ovo je naravno interesantna činjenica, ali vas možda ta gužva može nervirati. Naime, ono što praksa kaže to je d se gužve stvaraju uglavnom vikendom. Dakle, ako baš želite da posetite Solun, pokušajte da to ne bude baš vikend. Bilo koji drugi dan dolazi u obzir, ako ne volite gužvu. Ono što takođe treba da znate i tiče se generalno i vas, jeste da prodavnice u Solunu ponedeljkom rade skraćeno, a neke i sredom rade skraćeno. Solun je samo destinacija do koje treba da dodjete a pre Soluna obavezno obiđite sve turističke destinacije koje vam se nađu na putu do tamo.

Izuzetno korisna informacija – kombi prevoz kao najbolja opcija do soluna

Poslednjih godina kombi prevoz do Grčke je izuzetno popularna opcija. Međutim, kombi prevoz do Grčke ne samo da je popularna, već je i najbolja opcija i kada je Solun u pitanju. Naravno pre nego što se odlučite za kombi prevoz do Grčke, trebalo bi da se raspitate o tome koji sve prevoznici postoje. S obzirom da je, kao što smo već rekli, kombi prevoz do Grčke, u poslednje vreme izuzetno popularizovan, to znači da sada ima sve više i više prevoznika. Treba ipak odabrati one proverene i sigurne. Ponudu kombi prevoza do Grčke možete pronaći i na interenetu a dovoljo je da ukucate samo „kombi prevoz Grčke“ i videćete koliko vam se opcija nudi, pa tako probajte da procenite onu koja vam se čini najboljom.

Arheološko nalazišta i muzeiju u Solunu

Nikako naravno ne  treba da propustite da posetite i tu malo neskvakidašnju stranu Soluna. Solun je popularan po svojim radnjama, niskim cenama određene garderobe i onda se turisti sa punim kesama vraćaju. Međutim, šoping je, pored svega onoga što Solun može da ponudi, i najmanje bitna stavka. U Solunu možete da posetite arheološko nalazište, a onda i mnoge muzeje. Bela kula je simbol grada, pa tako nemojte nju da zaobiđete. Ovde se takođe ukrštaju srpska i grčka istorija, zato što ove postoji i srpsko groblje, pa ne bi bilo loše da i to posetite i informišete se još malo o srpskoj istoriji.