Meksiko: top pet neverovatnih atrakcija

Meksiko je sam po sebi atrakcija za sve oni koji nikada nisu bili u ovoj zemlji. U Meksiko morate da dođete više puta naravno kako biste sve lepo obišli, kako biste upili sve lepote ove neverovatne daleke zemlje. Meksiko krije nešto na šta nismo navikli, nešto što će vas očarati čim kročite na ovo tlo. Jednostavno, ta drugačija kultura, neverovatan duh, nestvarna priroda, magične plaže i ljudi koji tamo žive su ono što možete da doživite. Možda vam se Meksiko čini kao nedostižna destinacija, previše daleka, mi mislimo da grešite. Ukoliko niste baš u najboljoj finansijskoj situaciji, onda svakako treba da štedite za Meksiko, dajte sebi cilj, skupljajte novac godinu ili čak dve, jer će vam se taj novac vratiti u vidu neverovatnih iskustva i emocija koje ćete tamo doživeti. Putovanje u Meksiko će sigurno biti jedna od onih odluka koje ćete se rado setiti sa osmehom na licu.

Chiapas – spoj džungle i prašume

Šta je to što čini Chiapas tako neverovatnim? To što su ovde upravo bili drevni gradovi Maya. A znate šta je još neverovatnije? To što ovo područje još uvek nije istraženo, još uvek postoje ruševine, koje se nalaze u prašumi, naravno u njenim zabačenim delovima. Dakle, ni posle toliko godina jedan deo drevne civilizacije nije istražen, a vi se nalazite tik do svih tih neotkrivenih blaga. Vi na neki način ispisujete svoju istoriju, samim tim što kročite po predelima gde su se kretala drevna plemena, samim tim postajete deo jedne istorije, vaše istorije života, kojoj ćete se kasnije diviti i o kojoj ćete pričati.

Ovde ćete se uveriti zašto ništa ne može da zameni prirodu i zašto ništa ne može da bude tako lepo kao priroda.

Oaxaca – na UNESCO listi svetske baštine

Južna obala Meksika je za sve zaljubljenike u arhitekturu, istoriju i prirodu u jednom. Ovde se nalazi Oaxaca, koja je i na UNESCO listi svetske baštine. Znate šta je još interesantno? Što ovde postoje napuštene plaže, a to znači za vas uživanje u tišini koje priroda sa sobom nosi, ali i ujedno u njenom neverovantnom zvuku, koji može samo da vas maksimalno opusti. Ovaj deo je posebno dobar za avanturiste, jer postoje brojne planine, špilje i šume, koje su naravno bogate biljnim i životinjskim svetom i koje nude prostor za istraživanje pre svega samo površnosti ove lepote, a na ovom putu ćete sigurno da otkrijete one emocije u sebi koje do sada možda niste imali prilike da osetite.

Cozumel

Najfiniji beli besak, koralni greben, jake morske struje, čisto more – tako bi najlakše moglo da se opiše ovo mesto u Meksiku. Ovo mesto može biti takođe za avanturiste, za ronioce, profesionalne i one amatere, a može da bude i mesto za ljubitelje mira, mora, peska pod nogama, za ljubitelje hedonizma i gledanja u nestvarne, a ipak i te kako stvarne horizonte.

Cancun

Naravno da u Meksiku nije sve samo priroda i taj neki iskonski hedonizam kojem svi mi težimo. Naravno da u Meksiku ima i malo tog društveno poželjnog hedonizma, tačnije dobrog noćnog provoda, zabave do jutra, na plažama, u restoranima, velikim i malim klubovima. Plaže se tokom noći pretvaraju u neverovatno mesto za zabavu. Dakle, neće postojati niti jedan trenutak kada se nećete osećati kao da ste u raju, u svakom trenutku okruženi ste istinskom lepotom koju Meksiko pruža na svakom koraku.