Mašina za pranje tepiha – pokretanje sopstvenog biznisa

Sredjivanje kuće je naporan posao za one koji ne vole da se late usisivača, metle i krpe, medjutim, ima i onih kojima je sredjivanje unosan posao koji ne zahteva neke posebne kvalifikacije pa je iz tog razloga najjednostavnije pokrenuti taj biznis. Kako bi neko započeo da se bavi čišćenjem i sredjivanjem, potrebne su one početničke mašine, a jedna od njih je svakako mašina za pranje tepiha.

U Beogradu postoje servisi koji su nakon dugo godina uspešnog poslovanja u ovoj delatnosti, uspeli da objedine prodaju celog programa koji je potreban za rad servisa za pranje tepiha. Njihov motiv bio je da se u posao pranja tepiha uvede što više samostalnih preduzetnika.

Koja je najbolja mašina za pranje tepiha?

Ako u pranju tepiha vidite način da zaradite, onda treba da mislite o kupovini mašine za pranje tepiha. Konkurencija na ovom tržištu stalno raste, pa jednom početniku, a i preduzetniku koji ima nameru da opstane na tržištu, takva mašina je spas. Kako tržište raste i korisnici su zahtevniji, nije lako odgovoriti zahtevima klijenata, to se jedino postiže dobrim kvalitetom u pranju tepiha, koji se dobija robotizovanim mašinama za dubinsko pranje tepiha, one pružaju najbolji kvalitet pranja uz minimalne troškove. Sve ove karakteristike su postojeći servisi u Beogradu proverili na primeru svog poslovanja, a onda proširili svoju ponudu prodajom ovih visokokvalitetnih mašina.

Sa ovim mašinama ceo proces pranja je robotizovan i automatski, pa ne zahteva veliki broj radnika, one će prosto menjati ljudsku snagu u Vašem servisu za pranje tepiha. Na tržištu se one nalaze sa 4,6 i 8 četki, i od broja četki zavisi i veličina mašine. Na tržištu se ove mašine mogu naći od različitog materijala, postoje od cinkovanog čelika kao i one od inoxa, nerdjajućeg prohroma. Uz mašinu idu i kolica i kada za potapanje tepiha, koji se posle potapanja trakom uvlači u mašinu i pere. Zadivljujuće je kako je proces mašine za pranje tepiha potpuno automatizovan i koliko je tehnika odmakla poslednjih nekoliko godina, da sve teži robotizaciji.

Isplativost Mašine za pranje tepiha

Ulaganje u mašine za pranje tepiha je višestruko isplativo. Mašina ima deset četki koje ravnomerno u svim mogućim pravcima peru tepih, tako da je kvalitet, ali i brzina pranja, neuporediv. Radna snaga se svodi na minimum, umesto deset radnika koji treba da četkaju sa deset četki, samo jedan može da prati proces pranja i da za 8h isprati pranje čak 1000m2 tepiha.

Modeli koji se danas mogu naći na tržištu godinama su usavršavani dok nisu tehnički i mehanički dovedeni do perfekcije. Na samom početku, kupovina iziskuje veće ulaganje, medjutim, ta investicija je veoma isplativa i brzo otplaćuje sama sebe. Što se kasnijeg održavanja tiče, ono je vrlo jednostavno, kvarovi su vrlo retki, povremeno treba da se zamene ležajevi i četke zbog iskorišćenja, sve drugo je vrlo jednostavno i prosto, ma koliko da Vam deluje komplikovano.