osoba pretrazuje male oglase

Mali oglasi za novo doba

Internet je pun oglasnika jer za time postoji potreba. Danas svako ima nešto da proda i iznenadili biste se šta sve ljudi oglašavaju, a i šta sve uspeju da prodaju! Broj oglašivača je porastao upravo zbog toga što je danas postavljanje oglasa veoma jednostavno, pa tako pored klasičnih internet oglašivača imamo i one na koje se oglas postavlja SMS porukom! O tome ćemo detaljnije govoriti nešto kasnije, a sada da uđemo u vremeplov i prisetimo se kako je to bilo nekada, pre pojave interneta.

  1. Kako je to bilo nekada…

Ukoliko imate više od 30 godina, sigurno se sećate štampanih medija sa malim oglasima. Postojali su čak i štampani oglasnici koje smo često kupovali kada nam nešto treba, npr. kada kupujemo auto, ili tražimo stan za iznajmljivanje. Takvi mali oglasi su trajali do sledećeg izdanja novina ili oglasnika i plaćali su se po reči, pa su mnogi predavali oglas u što kraćoj formi – otuda i pojam mali oglasi. Iako ovakav način oglašavanja nije bio praktičan, nije bilo drugog izbora. Nepraktičnost se najviše ogledala u tome što je broj štampanih primeraka bio ograničen i što se nije „gađala“ ciljna grupa. U svakom slučaju, nije postojala alternativa, ali je takav način oglašavanja u odnosu na ovo što imamo danas bio veoma komplikovan proces koji je iziskivao mnogo vremena, truda, ali i novca.

  1. Radio reklame preskupe za male oglašivače

Radio je odličan kanal za oglašavanje, ali samo ako imate biznis. Za male oglašivače koji samo žele da prodaju auto, njivu ili bicikl, oglašavanje na radio stanicama se nimalo ne isplati jer ćete za reklamu platiti više nego što ćete dobiti od prodaje predmeta oglašavanja. Dakle, za prodaju roba i usluga oglašavanje na lokalnim radio stanicama je odličan izbor, a ako ste fizičko lice, reklame na radiju bolje samo slušajte.

  1. Internet preuzeo male oglase

Već smo pomenuli da je internet pun oglasnika. Bilo šta što vam padne na pamet možete da oglasite za prodaju, u bilo koje doba dana ili noći i naći ćete kupca. Međutim, problem sa mnogim internet oglasnicima je taj što zahtevaju registraciju. Naime, da biste postavili mali oglas, vi morate prvo da napravite nalog na tom oglasniku, verifikujete e-mail adresu, ostavite sve svoje podatke što oduzima vreme, a i dosadno je. U svetu Instagrama i TikTok-a, gde se sve dešava u par sekundi, zaista je „smor“ prolaziti kroz ovakav proces registracije samo da biste objavili kratki oglas sa svega nekoliko reči, zar ne?

  1. Mali oglasi bez registracije? Da, moguće je!

Da li ste znali da mali oglas možete da postavite na internet bez registracije, pa čak i bez interneta? Pa kako je to moguće? Evo, ovako! Želimo sa vama da podelimo novi servis smsoglasi.rs koji omogućava postavljanje malog oglasa za svega par sekundi, bez registracije, a ne morate čak da imate ni internet. Dovoljno je samo da imate funkcionalan mobilni telefon koji može da pošalje SMS poruku i to je to.

  1. Uputstvo za postavljanje malih SMS oglasa

Ukoliko želite da postavite mali oglas na servis smsoglasi.rs, potrebno je da na broj 5666 pošaljete SMS poruku koja će sadržati ključnu reč OGL i tekst vašeg malog oglasa. To je sve! Poželjno bi bilo da napišete i odakle šaljete, kako bi operateri mogli da razvrstaju vaš oglas po gradu.

Na sličan način možete da naglasite mali oglas, odnosno da ga boldujete: Pošaljite poruku sa ključnim rečima OGL NAGLASI i upišite redni broj vašeg oglasa, koji će vam biti automatski dodeljen kada postavite mali oglas. Nakon slanja takve poruke, oglas će biti boldovan i izdvajaće se od drugih. Da obrišete mali oglas pošaljite OGL OBRISI i redni, odnosno ID broj koji smo malopre pomenuli. Nakon što je poruka poslana, oglas će automatski nestati sa sajta smsoglasi.rs.

Oglas stoji na sajtu 90 dana, nakon čega postaje neaktivan. Nakon tog perioda možete da ga obnovite slanjem poruke koja sadrži ključne reči OGL OBNOVI i ID oglasa.

Cena ovih usluga je jednokratna i zavisi od vašeg mobilnog operatera:

  • MTS – 63,60 dinara
  • Yettel – 63,99 dinara
  • A1 – 63,48 dinara

Usluga se naplaćuje samo kada pošaljete SMS poruku i ne postoje dodatni i skriveni troškovi.