Koristite bubice za ispit? Izbegavajte da govorite o tome

Bežične bubice nisu dozvoljene na ispitima i to naravno svi znaju. Profesori i fakulteti već godinama pokušavaju da stanu na put tome i pokušavaju da ograniče njihovu upotrebu. Naravno da im nikada ne uspeva, zato što se bežične bubice stalno nadograđuju i uvek su na korak ispred fakulteta i profesora.

Čak i kada profesori donesu ometače na ispit, to ne znači da će ometači ometati i vašu bežičnu bubicu, jer vam oni kod kojih kupujete mogu preporučiti da kupite i antiometače. Koliko je tehnologija napredovala i šta se sve danas nudi na tržištu možete videti na sajtu www.bubiceteam.com.

Dakle, kao što smo već rekli uvek ste na korak ispred njih ukoliko koristite bežične bubice. Ipak ne treba svi da znaju da ih koristite. Takođe, ne treba svojim ponašanjem da pokažate da ih koristite, odnosno da se otkrijete. Ukoliko ste se ipak odlučili na ovaj rizičan i ne tako pametan potez, savetujemo vam da pročitate ostatak teksta i zaštitite se maksimalo.

Ne govorite kolegama

Nikako nemojte kolegama da govorite da koristite bežične bubice. Možete reći najboljem kolegi ili najboljoj koleginici. Nemojte govoriti čak ni onim kolegama sa kojima ste generalno dobri, ali sa kojima se ne družite tako često. Nikada ne znate kada taj neko može reći nekom drugom i to vrlo lako može da dođe do profesora. I ne samo što može da dođe do profesora, već će neke kolege početi da vas izbegavaju, da vas ogovaraju i želeće da vam napakoste, zato što postoje one osobe kojima ne prija kada neko drugi koristi bežične bubice. Vi ste svesno doneli odluku da želite da koristite bežične bubice, to je isključivo vaša stvar i niko nema prava da vas kritikuje i da vam govori da li vam je to dobro ili loše. Čak postoje i one kolege koje će biti ljubomorne na vas, pa se čak može desiti da to kažu i profesoru.

Roditelji takođe neće biti oduševljeni

Nemojte govoriti roditeljima ukoliko nemate baš otvoren odnos sa njima i ukoliko znate da vas oni u tome neće podržati. Korišćenje bežičnih bubica oni vide kao prestup (što i jeste), kao nešto što ne smete da radite i zato će oni biti kritički nastrojeni prema vama. Tražiće od vas da to ne radite, pitaće vas zašto niste stigli da naučite, što ste izlazili, što ste se previše družili i dosađivali, zašto za to vreme niste učili, pa sada morate da koristite bežične bubice i slično. Dakle, oni u tom trenutku mogu da utiču na to da se vi osećate loše, a samo vi znate pravi razlog zbog kojeg niste stigli da naučite sve za ispite i samo vi znate da je taj vaš razlog i te kako opravdan. Onda će vas roditelji naravno pitate za cenu bežične bubice, pa će se zapitati odakle vam pare, a dobro je poznato da većina studenata i nema mnogo novca i zbog toga će možda sledeći put odbiti da vam daju više novca. Međutim, ako imate otvoren odnos sa njima, onda treba da im kažete. Nije sigurno da će vas podržati, ali svakako vas neće mnogo kritikovati.

Ne hvalite se čak ni prijateljima

Nemojte baš ni prijateljima, čak ni onima koji nemaju veze sa vašim fakultetom da govorite da ste koristili bežične bubice. Shvatiće vas pogrešno, misliće da vi to stalno radite, misliće da se vi ni za jedan ispit niste potrudili. Tako da probajte da to ne govorite nikome. O bežičnim bubicama, odnosno o korišćenju bežičnih bubica treba samo da kažete svojim najboljim prijateljima i najboljim kolegama.