Korejska kozmetika – kako primenjivati korejsku rutinu?

Verujemo da ćete se složiti da su Korejke vlasnice najlepšeg tena na svetu, dok njihova glatka i sjajna koža nema nijednu manu. Pretpostavljamo da je svaka žena bar jednom poželela da joj koža lica uvek deluje mladoliko. Zbog toga i ne čudi što je u poslednje vreme prodaja korejske kozmetike doživela veliku ekspanziju.

Tajna besprekornog izgleda korejskih dama leži u nizu pravila, kojih se one posvećeno pridržavaju. Te etape poznate su pod nazivom korejska rutina.

Ukoliko niste znali, korejska rutina sadrži 10 koraka. Možda vam ovoliki broj deluje zbunjujuće i previše. Verovatno se sada pitate koji je njihov pravi redosled i da li vam je baš svaki korak neophodan.

Mi ćemo vam otkriti kako zakoračiti i putovati kroz svet korejske rutine. Izdvojili smo vam 4 ključna koraka bez kojih ne može da se zamisli korejska kozmetika.

Proizvod koji je krucijalan u procesu korejske rutine jeste sheet maska. Ona zapravo predstavlja dubinsku ishranu kože u vidu maske-maramice. Može biti od pamučnog platna ili viskoze, a interesantno je što je možete pronaći u različitim bojama i dezenima, što je čini originalnim proizvodom za negu lica.

Sheet-maska sadrži serum ili esenciju. Ukoliko niste sigurni koju da odaberete, imajte na umu da se sheet maske biraju prema tipu i stanju kože. U zavisnosti od toga, prodaja korejske kozmetike je specijalizovala ove maske za jako suvu kožu, masnu i problematičnu, kao i kožu sa crvenilom i flekama.  

Korejska kozmetika nudi obilje kvalitetnih proizvoda za čišćenje lica. Kako bi se nečistoće u potpunosti sprale sa kože, najbolje je koristiti balzame ili hidrofilna ulja. Ulja ne samo što dubinski čiste vodootpornu šminku nego su i odličan protivnik mitesera, sebuma i naslaga keratina.

Korejska rutina podrazumeva i preparate za čišćenje lica koje se tretira svakodnevnim šminkanjem, a to su različiti balzami koji otklanjaju i najtežu šminku, dok istovremeno vrše i piling lica. Nanosi se direktno na lice, a potom masira blagim, kružnim pokretima. Ispira se vodom.

Najveći neprijatelj ćelijama kože koji uzrokuje njeno ubrzano starenje jesu UV zraci. Zbog toga treba napomenuti da je krema sa zaštitnim faktorom nezaobilazan proizvod za sve dame koje žele što duže da plene svojim mladolikim izgledom.

Prodaja korejske kozmetike podrazumeva i veliki izbor SPF krema. Koristite ih na dnevnoj bazi i tako ćete sprečiti pojavu fleka i starenja kože. Zato su ove kreme najbolji anti-age tretman koji možete priuštiti svojoj koži.

Istražili smo šta treba da uradite da biste imali beo, prefinjeni ten kao Korejke. Verovali ili ne, one nanose SPF kreme na lice svaki dan, i to ne samo kad je sunčano vreme. Kremu sa zaštitnim faktorom ne preskaču ni zimi.

Vaše lice zaslužuje samo najbolje i zato nipošto ne preskačite umivanje jer korejska kozmetika nudi širok asortiman pena i gelova. I u ovom domenu se selekcija vrši u odnosu na tip kože.

Kada je prodaja korejske kozmetike u pitanju, u ponudi su i toneri, serumi, esencije i kreme za predeo oka. Njih možete kasnije dodati, ukoliko vaša koža to zahteva.

Svi ovi proizvodi se sada nalaze na jedan klik od vas, jer je prisutna i korejska kozmetika online.

Da li treba da primenjujemo svih 10 koraka iz korejske rutine?

Dakle, nije neophodno da se striktno pridržavate pravila i primenjujete svih 10 koraka korejske rutine. Oslušnite potrebe vaše kože, pa u skladu sa tim nabavite odgovarajuće proizvode. U svakom slučaju, radite ono što godi vašem stilu života. Na taj način će vam korejska rutina predstavljati i ugodan ritual relaksacije.

Jedno je sigurno – ukoliko uvrstite korejsku kozmetiku u svoju svakodnevnu rutinu, postići ćete prirodan, lep izgled, bez ikakvih veštačkih proizvoda. To je ono čemu žene u Koreji i teže – da sijaju iznutra!