Kampovanje, savršena aktivnost za celu porodicu

Retko kada ćete čuti da neka porodica svakog meseca ili vikenda ode negde na kampovanje. Na žalost, ta aktivnost, nije toliko razvijena kod nas, a realno, itekako bi mogla da bude. Negde od sredine aprila pa sve do sredine oktobra možete da računate na nju. Čak i ako niste naklonjeni pravom kampovanju u šatorima, ovakva vrsta odmora može da se nađe na brojnim destinacija u Srbiji jer je kamp odmarališta dovoljno u Srbiji i bližoj okolini.

Nabavite porodični, ali obavezno i šator za decu

Neki za kampovanje zahtevaju kamp kućice ili kampere, koji su poprilično skupi i da se rentiraju, ali mogu da pruže savršen konfor za celu porodicu. No, sasvim dobro i uzbudljivo može da se kampuje i u šatoru. Na brojnim morskim i planinskim destinacijama, kao i onim blizu reka i jezera možete da postavite svoj šator i uživate u lepotama prirode. Računajte da, pored porodičnog, mališani treba da imaju i svoj šator za decu, koji će postaviti tik uz ovaj.

Kamp oprema nije jeftina, ali je dugovečna

Ako ste čvrsto rešili da budete kamperi, znajte da ćete morati da odvojite novac za opremu za kampovanje. Za razliku od šatora za decu, koji može da bude od bilo kog materijala, a obično su od PVC-a, porodični mora da bude proverenog kvaliteta, jer svi članovi u njemu moraju biti sigurni i bezbedni usled različitih vremenskih prilika. Nije tu samo šator, već i lampe, vreće za spavanje, dušeci, stolice za kampovanje, podne prostirke, prekrivači za kampovanje, frižider torbe, termosi i mnoge druge sitnice, koje će vam koristiti u prirodi. Naravno, mnoge ove stvari će vam trebati i u drugim prilikama, no za kampovanje su neophodne pa je potrebno da ih nabavite na vreme.

 

Šator za decu kampovanju daje posebnu draž

Ljudi koji kampuju zapravo su izabrali da na destinacijama koje posećuju vreme uglavnom provode u prirodi. Njima je samo spavanje predviđeno u šatoru. Mališanima je, pak delimično vreme na otvorenom predviđeno i u sopstevnom šatoru za decu, koje je neka vrsta i igrališta. Bez obzira što su šatori mali, za mališane su sasvim dovoljni jer predstavljaju i na takvim mestima njihov poseban kutak, u kome su samo pojedini dobro došli. Može da im bude mesto za bojenje, čituckanje, ali i beskonačnu igru, u vreme kada treba da se sklone od sunca i malo odmore. Nemojte zaboraviti da im kupovinom šatora za decu zapravo dodatno stvarate navike kampovanja.

Kada deca zavole kampovanje, onda često čujete ono “Da pakujem i ja svoj šator?”

Deca, koja su navikla da provode vreme u prirodi, svaki slobodan trenutak žele da iskoriste uživajući na različitim destinacijama. Šest meseci u toku godine može se birati mesto za odmor na otvorenom. Hedonistima kampovanje nije rešenje, ali jeste onima sa viškom adrenalina, oni biraju takvu vrstu putovanja.
Neki će radije platiti udoban smeštaj, a neki samo prostor na nekom kamp odmaralištu. Ovi drugi će proći poprilično jeftinije i za njih uzbudljivije, ali šta je kome lepo i potrebno, zavisi od prirode samog čoveka. Ono što je mališanima i te kako značajno jeste što više vremena u prirodi, a kampovanje u pordičnom šatoru, uz obavezan šator za decu, njima predstavlja pravi užitak, nemerljiv ni sa čim.
Zato, sledeći put kada mislite o nekoj destinaciji u Srbiji, u obzir uzmite i kampovanjem. Možda vam se i dopadne.