Kakvi bi rančevi za prvake trebalo da budu?

Period pred septembar, iako još uvek u duhu putovanja, mora, odmora, za sve roditelje budućih đaka prvaka veoma je stresan. Najpre je tu strah od adaptacije. Da li će se dete brzo navići na novu sredinu, drugare, same radne obaveze koje dolaze.

A onda i kako stvoriti dobre radne navike. A uz sve to ide i onaj lep deo, a to su sve one slatke pripreme. Kupovina garderobe, osmišljavanje autfita za prvi dan škole, kupovina pribora, ranca, a tu su svakako i pokloni koji stižu sa svih strana. Sve u svemu, napet period, sa mnogo lepih trenutaka i radosti.

Kupovina svih potrepština za samu školu može da sačeka da prođe taj veliki prvi septembar. Prvi roditeljski. Tada ćete saznati šta je tačno deci sve potrebno, kakve sveske, olovke, šta od dodatnog pribora. Jedino što je dobro kupiti na vreme, bar pre nego krene sezona kupovine, jesu rančevi za prvake. Pravilo glasi da se ono najbolje i najlepše prvo rasproda. A kvalitet je kod njih primarna stvar. Ako ne znate tačno šta sve jedan ranac za đaka prvaka mora da ima, kakav da bude, onda ste na pravom mestu.

Anatomski rančevi za prvake osiguravaju zdravlje deteta

Na prvu loptu, ranac i zdravlje nemaju mnogo toga zajedničkog. Ali, kada sledeći put vidite nekog školarca koji hoda povijeno, ima problem sa kičmom ili rramenima, prisetite se toga da je sve možda krenulo baš od ranca.

Kada su u pitanju rančevi za najmlađe, oni bi morali da budu anatomski.

Anatomski rančevi za prvake moraju da poseduju anatomsko ojačanje i dodatne kaiševe, kako bi pružili udobnost i kako bi obezbedili ravnomernu raspodelu tereta. Anatomska podloga na leđima pruža deci potpunu udobnost prilikom nošenja, bez ikakvog bockanja, žuljanja, udaranja knjiga o leđa. Pored toga, materijali su takvi da koža može nesmetano da diše, pa nema nikakvih problema ni oko toga, jer je i u tom smislu komfor obezbeđen. Anatomska podloga se nalazi i na ramenim kaiševima, zbog čega se teret ne oseća na ramenima. Naravno, širina ramenih kaiševa čini da sve bude udobno, jer to na prvom mestu omogućava da teret iz ranca bude sasvim ravnomerno raspoređen kako na njih, tako i na celu kičmu. To sprečava povijeno hodanje unapred ili unazad, te spuštanje jednog ramena u odnosu na drugo. Dete može sasvim ispravljenih leđa da ide, bez borbe sa onim što se u rancu nalazi.

Dodatna stvar koju je dobro rančevi za prvake da poseduju jesu i dodatni, osiguravajući kaiševi koji idu preko grudi i stomaka. Tako se teret lakše podnosi i nosi, pa se manje i oseća. Na kraju, opcije ranca koji se vuče na točkiće, uz ručku, nije nikako za zaobilaženje, jer osim što je deci tako zanimljivije da nose svoj ranac, teret ne mora uvek da im bude na leđima.

Ko bira izgled ranca?

Ime im lepo kaže, rančevi za prvake. To znači da nisu namenjeni vama, nekome drugom, već vašem đaku prvaku. Vaše je odaberete to da ranac bude bezbedan i najbolji kada je u pitanju zdravlje vašeg deteta, da ne utiče negativno na sam razvoj, a sve ostalo bira samo dete. Koja boja, dezen, kakav izgled, to prepustite svom prvaku i na taj način omogućite i da školu zavoli više.