Kako zaseniti sve na svom venčanju?

Biti mlada je svakako jedno od najstresnijih „zanimanja“ koje traju jedan dan. Sve žene koje su jednom bile mlade znaju koliko stresa pripreme za venčanje mogu imati. Svaka devojka za ovaj poseban dan želi da izgleda najlepše što može i to je potpuno opravdano jer je to njen dan. Često se venćanje navodi kao „njen dan“ jer će oči uglavnom biti uprte u nju. Evo kako sebi da olakšate i kako da se spremite za ovaj poseban dan bez dodatnog stresa.

Prepustite se čarima koje pruža profesionalno šminkanje

Unajmljivanje profesionalnog šminkera za dan venćanja je do skoro postao obavezan kada je spremanje mlade u pitanju. Nekada su se mlade oslanjale na svoju veštinu ili veštinu neke drugarice. Prednosti kada je profesionalno šminkanje u pitanju su brojne. Možete biti sigurni da ćete do kraja ovog prilično dugog dana i dalje izgledati onako kako ste izgledali kada ste prilazili oltaru. Zahvaljujući sredstvima za fiksiranje šminke ne morate brinuti o dugom pozdravljanju sa gostima kao i znojenju tokom igre. Takođe, veoma je bitno i da ne radite nikakve kozmetičke tretmane pred samo venčanje. Ukoliko želite da odradote neki tretman onda se potrudite da to uradite najmanje 10 dana pre venčanja. Ovo je bitno jer mnogi kozmetički tretmani mogu nepovoljno uticati na vašu kožu i zbog toga možete se osećati nelagodno na dan svog venčanja. Što se načina šminkanja tiče, gledajte da birate nežniji stil, nešto što će naglasiti vašu pravu lepotu. Izbegavajte tamnu i jaku šminku jer će to odvlačiti pažnju sa venčanice koja igra glavnu ulogu taj dan.

Odabir venčanice

Mnogi kažu da kada jednom probate pravu venčanicu znaćete. Ovo se ispostavilo tačno više puta ali svakako ne umanjava stres od same pomisli da u moru venčanica morate da izaberte samo jednu. Izbor za poečtak suzite na stil koji vama leži. Kroj koji pogogduje obliku vašeg tela i stil koji je veran vašem karakteru. Ukoliko ste jaka osoba koja u svom stilu često ima muške komade garderobe,možda bi vama umesto venčanice više odgovarao kombinezon u beloj boji nalik venčanici. Ali, ukoliko je vaš stil ženstveniji i nežniji onda izbor svedite na venčanice koje su nalik balskim haljinama. Dakle, venčanice birajte prema svom ukusu i građi i svom stilu. Mnoge žene biraju da taj dana budu skroz drugačije i da ako je njihov stil grublji, izaberu nežnu balsku haljinu. Ovo često dovodi do toga da se devojke neprijatno osećaju u haljini na dan svog venčanja, što može dalje uporpastiti raspoloženje. 

Opustite se, ovo je vaš dan

Zbog stresa koji vas zadesi dok se pripremate za venčanje, često možete biti umorni kada baš taj dan dođe. Kako se ovo ne bi dešavalo potrudite se da se što manje izlažete stresnim situacijama. Sebe možete častiti spa vikendom gde ćete se opustiti uz masažu ili saunu. Na venčanju budite veseli i srećni jer ćete vi i vaš partner biti zaduženi i za raspoloženje na slavlju. Ne dozvolite da imate nedostatak energije jer je to najbitnije da imate kada proslavljate jedan od najsrečnijih dana u vašem životu. Uprkos naporu koji taj dan nosi, setite se da je baš taj dan kada počinjete svoj novi život sa osobm koja vas bezuslovno voli. Potrudite se da taj život počne energično i pozitivno.