Kako odabrati prava kišobran kolica?

Da li ste znali da se ovaj model kolica naziva još i „letnja kolica“? Praktičnost i manji obim učinili su da se kišobran kolica nazivaju i ovim nazivom, mada i uz njih možete dobiti potrebne dodatke kako biste ih koristili tokom cele godine.

Ono zbog čega jesu potrebna svim  roditeljima jesu karakteristika poput lakog sklapanja i rasklapanja, mala težina, ali i to što nisu glomazna, imaju manje točkove, pa su savršena za šetnju po gradu, kupovinu, te prolazak užim trotoarima.

Kada se dečija kišobran kolica kupuju morate da proverite nekoliko stvari. Prvi i osnovni savet jeste da ih na licu mesta, u prodavnici, dobro isprobate. Kakva su za upravljanje, da li se lako sklapaju i rasklapaju, pa slobodno provozajte kolica po prodavnici i stavite dete u njih, jer ćete tako da vidite najbolje da li vam i koliko odgovaraju. Još jedna pozitivna strana ovog modela kolica jeste što su uglavnom dosta pristupačnija od klasičnih kolica, pa je to realan razlog zašto se roditelji za njih dosta i odlučuju. Ali pored svega ovoga, na šta je potrebno obratiti posebnu pažnju?

Sigurnost i kvalitet kišobran kolica

Na prvom mestu jeste kvalitet. Kišobran kolica se uglavnom prave od aluminijuma koji je izdržljiv i stabilan. Međutim, postoje i ona napravljena od plastike, što često i nije dobra opcija, jer ih sam materijal ne čini dovoljno stabilnim i izdržljivim. Uz to, vodite računa da i materijali korišćeni za sedište budu izdržljivi i laki za održavanje.

Važno je da kišobran kolica prilagodite uzrastu i težini deteta.

Njihova upotreba je uglavnom povezana sa decom koja polako počinju da hodaju, čija glava je stabilna i koja već sede. Ali, na tržištu možete pronaći i kišobran kolica čije sedište može sasvim da se polegne, uz dodatne jastučiće za bebinu glavu, pa se takvi modeli mogu koristiti već od samog rođenja. Naravno, njihova cena je viša u odnosu na klasična kišobran kolica, pa je važno i to da znate.

Kada je reč o bezbednosti, bitno je da imaju kvalitetne pojaseve za osiguravanje deteta, sa pet sigurnosnih tačaka koje ga obezbeđuju od bilo koje vrste pada ili klizanja u njima. Bitno je da su kaiševi podesivi i da ne žuljaju dete u toku sedenja i vožnje. Na to uvek obratite pažnju i dok ste još u prodavnici proverite kako su kaiševi presvučeni.

Kišobran kolica su praktična. To je njihova najveća prednost. Dobro proverite sistem sklapanja i rasklapanja, da bude jednostavan i da brzo reaguje, jer ćete tako moći u bilo kom trenutku da ih jednom rukom pripremite, dok u drugoj držite dete.

Kolica sa kojima je putovanje lakše

U odnosu na klasična kolica koja zauzimaju mnogo mesta, čak i kada su sklopljena, uz veliku težinu, kišobran kolica tu prednjače. Njihova težina je svega nekoliko kilograma, a kada se sklope staju i u gepek najmanjeg auta. Ovo ih čini perfektnim za kraća i duža putovanja, pa ih možete nositi svuda sa sobom, tako da budete bezbrižni kada je beba u pitanju, šetnja sa njom, ali i spavanje dok ste u nekom parku, restoranu ili bilo gde drugo.