Top saveti za cvetne dekoracije za svadbe

Cveće je sastavni deo svake ceremonije i svadbenog prijema. Ono stvara raspoloženje, naglašava vaš stil i oživljava prostor. A svi znamo da, kada je u pitanju dekoracija venčanja, mogućnosti za korišćenje cveća su beskrajne. Zato smo tu da vam damo par predloga i ideja, kako bismo vam olakšamo izbor.

Bidermajer

Odabir cveća najčešće počinje bidermajerom. Ovi buketi mogu ići od jednostavnih, kao što je na primer nekoliko cvetova vezanih trakicom, do detaljno dizajniranih, profesionalnih aranžmana. Izbor vašeg bidermajera zavisiće, naravno, i od ličnog ukusa.

Iako zvuči sentimentalno, ali bidermajer koji ima značenje za vas i podseća na dragoceni trenutak je onaj koji je uvek dobar izbor. Vaše venčanje je jedna od najvažnijih proslava u vašem životu i želite da svaki detalj bude savršen. Šta bi moglo biti bolje od bidermajera koji asocira na lepe trenutke iz prošlosti? Na primer, ako vas je verenik zaprosio buketom ljiljana, oni će vas u vašem bidermajeru podsećati na dan kada ste odlučili da postanete njegova supruga. Možete takođe izabrati cveće koje ima simboliku koja je bitna za vas. Na primer, možda biste želeli da vaša veza ima čistu i iskrenu ljubav. Tada možete kombinovati gipsofilu (koja simbolizuje iskrenost) i crvene ruže (koje simbolizuju ljubav) kako biste preneli ovo značenje.

Cvetni aranžmani za stolove

Cveće je, zbog svoje lepote, efektnosti i svestranosti, uvek uključeno u dekoraciju stolova. Iako sa buketima cveća na svakom stolu nećete pogrešiti, možete ubaciti i nežne cvetne detalje, tako što ćete rasuti latice cveća po stolovima ili postaviti cvet na svako mesto za sedenje.

Dekoracija prostora

Cveće više nije samo za stolove. Glavni trend poslednjih godina je viseće cveće koje i najobičniji prostor može pretvoriti u bajkovito mesto. Bez obzira da li visi preko prostora izdvojenog za ceremoniju venčanja, ili se koristili iznad stolova ili čak plesnog podijuma, viseće cveće daje još jedan sloj lepote sveukupnoj dekoraciji venčanja.

Cveće se takođe može koristiti na ulazu u salu, tako što ćete, na primer, napraviti romantični lučni prolaz od cveća, zelenila i mašni, ili naglasiti sam ulaz u prostoriju vazama koje sadrže bogate bukete cveća.

Mladenačka torta

Poslednjih godina je trend unošenje cveća i zelenila u dizajn glavnog deserta i može pomoći da se vaša dekoracija venčanja zaokruži i podigne na novi nivo. Pri izboru cveća za tortu možete se odlučiti za ono uz koje se slažu preostali cvetni aranžmani, za potpuno uglađeni izgled ili da dodate smele, šarene cvetove koji će dati potpuno drugačiji vajb.

Cvetići za svadbu

Mlade opuštenijeg tipa tradicionalni veo mogu zameniti cvetnim krunama. Naravno, krune će zavisiti od ličnog stila kao i od ostalih svadbenih cvetnih aranžmana. Poslednjih godina, popularni su i korsaži za mlade, i cvetovi za rever za mladoženje, a ne smemo zaboraviti i na cvetiće koji su namenjeni gostima.

Savršene dekoracije za svadbe su na samo klik od vas, jer sve što vam je potrebno za vaš veliki dan možete pronaći u cvećari Dunjin cvet. Cvetići za svadbu, bidermajeri, dekoracije za prostor i još mnogo toga, stići će na vašu adresu. Dunjin cvet će vašu bajku pretvoriti u stvarnost.