Kako da kupite najjeftinije avio karte?

Često nam se avio prevoz čini kao najskuplja opcija, iako je u stvari suprotno. Postoji veliki broj avio kompanija koje nude jeftine avio karte za veliki broj destinacija. 

Nudimo vam nekoliko dobrih saveta koji će vam pomoći da pronađete jeftine avio karte za vaša buduća putovanja. 

Putujte van turističke sezone

Ljudi najčešće putuju u kasno proleće ili leto ili za vreme novogodišnjih, božićnih ili drugih praznika. U cilju sticanja što većeg profita to koriste i avio kompanije i zbog toga su cene karata u tim periodima godine veoma visoke. Savetujemo vam da u tim periodima godine idete na mesta gde nema puno turista i gde nije sezona turističkih poseta. Pored toga, birajte manje popularne gradove u Evropi i sigurno ćete pronaći najpovoljnije avio karte.

Planirajte putovanje nekoliko meseci unapred

Kako se približava datum putovanja tako avio kompanije povećavaju cene karata jer je mesta sve manje. Zbog toga je najbolje da planirate putovanje nekoliko meseci unapred i to najbolje od 3 do 6 meseci. Na taj način možete dobiti najpovoljnije avio karte i ne morate brinuti da li ima mesta do vaše željene destinacije.

Pored toga, birajte letove koji se obavljaju u ranim jutarnjim satima ili u toku noći. Ovi letovi su uglavnom jeftiniji od onih koji se obavljaju u popodnevnim terminima, a nekada je ta razlika značajna. Zbog toga, ako želite da kupite najpovoljnije avio karte budite spremni da ustanete ranom zorom i krenete na aerodrom. Na taj način ćete uštedeti novac koji možete iskoristiti za šoping ili isprobavanje nacionalnih jela zemlje u koju putujete.

Kupite karte bez oblaganja

Što je manje mesta u avionu za vašu destinaciju to je i cena karte veća. Zbog toga, ukoliko pronađete najpovoljnije avio karte budite brzi i bez odlaganja ih kupite. 

Najpovoljnije avionske karte možete pronaći za letove sa odližnjih aerodroma kao što su aerodromi u Nišu, i Beogradu. Karte možete pronaći i nekoliko puta jeftinije zbog čega vam se isplati da uložite malo više vremena i znatno uštedite kućni budžet.

Prijavite se za newsletter

Ukoliko nemate vremena da sami tražite karte po internetu i do nekoliko sati, predlažemo vam da to drugi rade za vas. Postoje sajtovi koji svakodnevno izbacuju jeftine avio karte za sve delove sveta. Potrebno je samo da im ostavite svoj mejl, oni će vam poslati newsletter, a vama ostaje samo da uživate u ponudama najjeftinijih avio karata. 

Potražite jeftine avio karte na različitim veb adresama

Pored zvaničnih sajtova avio kompanija, ne zaboravite da avionske karte potražite i na drugim veb adresama. Mi vam predlažemo neke od njih: 

Sky scanner – Jedan od najboljih pretraživača najpovoljnijih avionskih karata. Pored mogućnosti da izaberete željenu destinaciju i pogledate karte koje su vam na raspolaganju, ovaj pretraživač ima mogućnost izbora opcije „Everywhere”. Izbor ove opcije vam nudi sve najjeftinije avionske karte iz mesta iz kog polećete za sve delove sveta, datuma koji ste izabrali. Pored ovog pretraživača, vredni vaše pažnje treba da budu i pretraživač na zvaničnom sajtu kompanije Air Serbia koji će vam prilikom odabira destinacije u pretrazi prvo prikazati najpovoljnije avio karte.