Kako da kupatilo postane tvoje mesto za relaksaciju i mini odmor

Ako vam je generalno puna kuća i živite sa mnogo ljudi, onda je beg i osamljivanje jako težak zadatak. A to nam defintivno svima treba. Buka, dreka, jurnjava, smeh, plač i sve to zajedno – tako izgleda gotovo svaki dan jedne višečlane porodice, pogotovu ukoliko ima i više dece. I sve je to zabavno, ali ako ne vodimo računa o sebi često možemo da zapadnemo u neku vrstu depresije i očaja, jer nam je očajnički potrebno da imamo svoj mir, bar nekih pet minuta.

A gde možete pre da se osamite na par minuta nego u kupatilu?  Evo koje sitnice treba da promenite i nekoliko još saveta za uređenje kako bi vaše kupatilo dobilo primese oaze mira.

Biljke u kupatilu

Definitivno jedan od načina da oplemenite vaše kupatilo jesu biljke. Budite svedeni, nemojte napraviti džunglu od kupatila, već izaberite neke najzelenije biljke. U zavisnosti od toga koliko vam je kupatilo možete imati minimum jednu ili dve biljke, ali nemojte ići sa više od pet nikako. Pronađite im neko lepo mesto i tu ih pozicionirajte. Ili prilikom renoviranja kupatila osmislite mesto samo za njih. To će onda još više doprineti efektu.

Police i elementi svedenijih boja i dezena

Kupatilska galanterija mora da bude svedenijih boja i dezena. Ne sme ništa da odskače, sve mora imati slične note. To ne znači da kupatilska galanterija mora da bude jednobojna, već znači da da samo treba da se slažu te boje i da zajedno doprinose jednoj oazi mira kakvu zamišljate. Pastlene boje kupatilske galanterije su uvek dobrodošle, kao i mat tonovi, ali i beli i crni elementi. Stakleni elementi takođe mogu da posluže kada je kupatilska galanterija u pitanju.

Drveni detalji u vašem kupatilu

Ukoliko na primer izaberete staklenu, srebrnu ili kupatilsku galanteriju, onda predlažemo da imate i više drvenih elemenata. Na primer vaša korpa za veš može da bude od svetlog drveta, kao i police za peškire. Takođe, birajte jednobojne peškire, najpre  bele, jer oni podsećaju na nežnost, ali i na one lusksuzne sobe u hotelima sa više zvezdica. Drveni elementi su skandinavski stil, a znamo da taj stil teži da čoveka približi prirodi. Najveći mir uvek imamo kada smo u prirodi, tako da je ovo upravo razlog zašto biramo drvene elemente u kupatilu.

Sveće

Mirišljave sveće su definitivno jedan od prekopotrebnih materijala za kupatilo, koje treba da odiše mirom. Kada uđete u kupatilo i upalite dve tri sveće, a onda krenete da se tuširate, zatim i sređujete, mažete omiljenu kremu najdivnijeg mirisa, a u pozadini sveće sijaju i ispuštaju još lepši miris, defintivno je da ćete uživati. Sveće će uvek doprinositi ne samo atmosferi, već i mirisu koji će se osećati svaki put kada kročite u sada već skoro spremnu oazu mira u vašem domu.

Prigušeno svetlo i tople kupatilske prostirke

Da bi sveće dobile potpuni efekat mora da postoji svetlo koje može da se priguši. Znamo da to nije karakteristično za kupatila, međutim, i te kako može da bude korisno. Ono što takođe može da doprinese jesu tople nežne kupatilske prostirke. Predlažemo da to budu one malo deblje sa resama, da možete jednostavno na njih da sednete i uživate u svemu što vidite oko sebe, odnosno u kupatilu koje ste sami uredili prema vašoj meri.