Istražili smo koje su 3 najbolje lokacije za iznajmljivanje apartmana u Beogradu

Želite da posetite Beograd? E pa znajte da vam nije dovoljno jedan, dva, tri dana. Naravno, da bi se jedan grad potpuno upoznao, da bi se uočile navike ljude treba živeti određeno vreme u tom gradu, ali ako ste samo putnik namernik koji dolazi kako bi se malo zabavio u Beogradu, a uz put i obišao najznačajnija mesta, predlažemo vam nekoliko najvažnijih delova grada koje nikako ne smete zaobići.

Nudi Beograd sadržaj za svačiji ukus, za svako životno doba, ali i za svačiji džep. Zato se uputite ka Knez Mihajlovoj ulici, Kalemegdanu, obiđite Kosančićev venac, prošetajte Savskom promenadom, a ako biste da osetite duh Austrougarske onda krenite Dunavskim kejom do Zemuna, a zatim prošetajte i do Gardoš kule.

Samo od vaših interesovanja zavisi koji će vas deo grada najpre privući i da li ćete otići u posetu muzejima, galerijama, da li ćete obići kulturne i istorijske spomenike ili ćete radije pijuckati kaficu u nekom od kafića na Trgu, u Knezu, na Savi ili na Dorćolu.

Mnogi turisti su u obilasku Beograda tek usput, pa su došli da se samo ludo zabave, a ako nešto stignu da vide, stignu, ako ne, onda će doći ponovo. Zato se u takvim prolaznim turama najčešće za smeštaj bira stan na dan. Beograd nudi ovakav smeštaj na raznim lokacijama, ali ako želite da budete u centru zbivanja, onda su Dorćol, Trg republike i deo grada oko stanice tri najbolje lokacije gde možete da iznajmite apartmane. Sve vam je na dohvat ruke i sigurno se nećete izgubiti.

Kuda u provod?

Ako ste došli samo na vikend u glavni grad Srbije, onda bi trebalo da znate da nećete imati mnogo vremena za razgledanje. Nezaboravan noćni provod do jutarnjih časova poremetiće vam druge planove, zato se ni ne trudite da jurite na sve strane, jer nema svrhe. Bar se ludo zabavite, jer ste zbog toga i došli u naš glavni grad. A još ako vam je smeštaj tu blizu, ako ste pronašli odgovarajući apartman, Beograd će vas se činiti jednostavnim za snalaženje.

Ljubitelji dobre hrane i pravog kafanskog zvuka nikako ne smeju da zaobiđu Skadariju. Uz dobru hranu i piće, harmoniku i odličnu, pravu kafansku atmosferu sigurni smo da ćete osvanuti, zato i predlažimo da izaberete smeštaj tu negde u blizini, oko Trga republike recimo. U ovom delu grada u ponudi su brojni apartmani. Beograd i Beograđani znaju kako da ugoste turiste.

Mlađi i ljubitelji klabinga nikako ne bi trebalo da preskoče najpoznatije beogradske klubove, jer uz dobrog di džeja i vrhunsku muziku sigurni smo da nećete ni pomišljati na odlazak kući. A ako volite da se zabavljate uz zvuke turbo folk onda su splavovi pravo mesto za izazak.

Međutim, često strancima najviše prija da vreme provedu po kafićima na Dorćolu. Upravo su ovde najtraženiji apartmani. Beograd i njegov najstariji deo nude za svakoga ponešto, pa su žive svirke, restorani, kafane i kafići izbor mnogih gostiju i onda ne čudi što većina turista najviše vremena provede upravo u ovom delu grada. Nije Dorćol poznat samo po luksuznim mestima i odličnoj ponudi kafića, već i po tome što se ovaj deo grada naziva srcem prestonice.

Mesta za izlazak u Beogradu ima skoro na svakom koraku, a što se smeštaja tiče sigurni smo da će te naći odgovarajuću lokaciju i da će vam se svideti apartmani. Beograd uvek rado dočeka turiste, a turisti se uvek rado vraćaju.