I pametni televizori se kvare

Tehnologija se danas razvija veoma velikom brzinom, pa tako stare televizore sa katodnom cevi, koji su zauzimali mnogo prostora, zamenili LED i LCD televizori, koji se iz dana u dan usavršavaju i pružaju sve više mogućnosti. Međutim, zabluda je da se ovi televizori ne kvare, zapravo kvarovi su veoma specifični i iz tog razloga serviseri treba da budu u toku sa napretkom tehnologije, kako bi popravka televizora bila uspešna.

Kako je to nekada izgledalo, a kako je danas

Nekada su postojali samo glomazni televizori sa katodnom cevi, za koje se, zbog nezgrapnih dimenzija kupovala velika komoda, kako bi se uklopio u enterijer. Antena obično bude na tavanu ili na terasi, pa ukoliko nestane program uvek je uključeno najmanje dvoje ljudi, jedan koji namešta antenu i ostali  koji prate sliku, koji se tako dovikuju dok ne nameste antenu u pogodan položaj. Sve to je moglo poprilično da potraje, nekad čak i dok se ne završi omiljena serija. Ovakvi televizori se više ne proizvode, ali s obzirom na to da su još uvek prisutni u kućama, za njihovu popravku najbolje je naći servis sa dugogodišnjim iskustvom.

Sada, kada god pomislimo da je digitalna tehnologija dostigla svoj maksimum, pojave se novi tv uređaji još savremeniji i sa više opcija.  Danas postoje LCD, LED, OLED i plazma televizori.

Koji su najčešći kvarovi savremenih televizora

Pored toga što nam televizori novih generacija pružaju mnogo mogućnosti i dobar kvalitet, treba da imamo u vidu, da su i oni podložni kvarovima. Ali ne treba se plašiti popravke, jer se često dešava da kvarovi budu slični ili isti, tako da se u tv servisima problem može uspešno rešiti. Ukoliko dodjete u takvu situaciju da vam zatreba servis TV Novi Sad vas neće izneveriti jer ćete naći veoma kvalitetne servisere koje nijedan kvar ne može iznenaditi. Najčešći kvarovi pametnih televizora vezani su za problem sa napajanje, signalom, sa HDMI ulazom, sa daljinskim upravljačem, kao i kvarovi nastali usled oštećenja ekrana. Simptomi kvarova su da nema slike na ekranu ili tona, linije po ekranu i zaglavljeni pikseli. Iako kod modernih tehnologija nema mnogo kvarova, oni mogu da se pojave bilo kada i na bilo kom tipu televizora. Ljudi često misle da se popravka ne isplati i da su delovi preskupi, i da je jedino rešenje kupovina novog televizora, međutim nije tako. U mnogim slučajevima servis je mnogo isplativija opcija koja će produžiti radni vek televizora.

TV servisi koji prate napredak tehnologije

Pre nego što donesete odluku šta uraditi sa televizorom nakon što sami procenite kvar, ipak se posavetujte sa stručnim licem, majstor će uvek bolje znati da vas posavetuje. Tv serviseri koji imaju iskustva sa pametnim uređajima, znaju koji su zajednički kvarovi i koji su isplativi za popravku. Naravno, tv servis neće odmah naplatiti uslugu, već će vam nakon dijagnostifikovanja kvara odrediti vreme za koji se isti može otkloniti i predložiti cenu popravke. Na vama je, na kraju, da odlučite da li popravka bolja opcija ili je vreme za kupovinu novog televizora. Servisi su opremljeni originalnim rezervnim delovima gotovo svih proizvođača. Možete posetiti i nekoliko servisa, kako biste dobili više mišljenja, koja vam mogu pomoći da odlučite. Mnogi tv servisi vrše i besplatan prevoz uređaja do servisa, i nakon popravke, u vaš dom. Nemojte odustajati od televizora, ukoliko ima nade za popravku.