Hijaluronski fileri – najčešća pitanja u vezi sa tretmanom

Neinvazivno podmlađivanje u vidu ubrizgavanja hijaluronskih filera veoma je popularno već godinama, kako u svetu, tako i kod nas. Koriste ga i žene i muškarci kako bi ispravili određene nepravilnosti na svom licu i kako bi učinili da izgledaju svežije i mlađe i za nekoliko, pa čak i deset godina. Međutim, još uvek se oko samog tretmana i njegovog sprovođenja, efekata, trajanja, skupljaju brojna pitanja.

Hijaluronski fileri mogu biti savršena zamena za estetske, hirurške zahvate u smislu podmlađivanja, a mogu se koristiti i kao odlaganje do zahvata, jer se dobijaju odlični rezultati njihovim ubrizgavanjem. Mogu se tretmanu podvrgnuti svi već nakon 18 godina života, ali shodno problemu koji se rešava, tako se i pomera ta granica njihovog korišćenja u smislu godina na gore. Pored ovih informacija, neke od najtraženijih su upravo ove:

Koja je razlika između hijaluronskih filera i botoksa?

Iako se koriste u slične svrhe, botoks i hijaluronski fileri se razlikuju. Botoks se ubrizgava u sam mišić, „paralizuje“ ga i na taj način sprečava nastanak bora. Zato je botoks bolji kao prevencija i ne preporučuje se pre 30. godine, jer nema za tim potrebe.
Hijaluronski fileri služe da se „ispeglaju“, ublaže ili sasvim uklone bore oko usana, pušačke bore, bore na licu, ali i da se popune jagodice, konturišu usne ili samo lice. Hijaluronski fileri se mogu koristiti i za osvežavanje kože lica i podizanje tonusa, koje takođe utiče na mladalački izgled. I za njega nema granice kada je vreme pravo da se započne tretiranje.

Zašto su hijaluronski fileri bolji od polimera?

Ranijih godina i decenija, biopolimer je bio veoma popularan za konturisanje lica, uvećanje usana, ublažavanje bora. Međutim, reč je o materijalu koji se ne apsorbuje u organizmu i koji je moguće izvaditi isključivo hirurškim putem. Hijaluronski fileri su, najvažnije, od prirodnih materijala. Resorbuju se u organizmu, što znači da će nestati kroz nekoliko meseci do godinu dana. Čak i kada niste zadovoljni rezultatima možete jednostavno sačekati da se prirodno resorbuje u organizmu ili se podvrgnuti tretmanu enzimima koji ih odmah razgrađuju.
Već sama razlika između prirodnog i materijala koji je u organizmu strano telo (biopolimer), dovoljno je jasno zašto su hijaluronski fileri bolja opcija i opcija za koju treba uvek da se odlučite, bez obzira na to šta želite da postignete.

Da li postoji rizik od nečega tokom njihovog ubrizgavanja?

Naravno da postoji. Svako ubadanje kože iglom, bez obzira na nameru, nosi određene rizike. Uvek postoji mogućnost da se „pogodi“ krvni sud i zapuši filerima, što kasnije može dovesti do nekroze. Zato je važno da pronađete stručnjake koji profesionalno i savesno rade svoj posao. DANIV specijalistička ordinacija nudi sve savremene uslove, uz najbolje stručnjake koji iskustvom, savremenim metodama i kvalitetnim materijalima garantuju odlične rezultate i očuvanje vašeg zdravlja, što je najvažnije.

Šta se tretira hijaluronskim filerima?

Već smo napomenuli da hijaluronski fileri jesu tu da se ublaže ili sasvim uklone bore sa lica, sa nazolabijalnog područja, za tretiranje „pušačkih“ bora. Pored toga, koristi se za konturisanje bradde, viličnih kosti, jagodica, te samih usana i uvećanja njihovog volumena.