H4 Mini Dome – savršena kamera za video nadzor

 

Ova malena kamera (H4 Mini Dome) je prvi put javnosti predstavljena na međunarodnoj izložbi IFSEC 2017. godine i odmah je privukla pažnju svih kompanija koje se bave bezbednosnim sistemima.

Nju je predstavio Avigilon Corporation, kompanija koja pruža pouzdana rešenja u sektoru bezbednosnih sistema i to na svetskom tržištu ovih proizvoda. Avigilon projektuje, razvija i proizvodi softvere za video analitiku, softvere za upravljanje mrežnim video sistemom i hardverom, nadzorne kamere i daje rešenja za kontrolu pristupa podacima.

H4 Mini Dome je mala i diskretno dizajnirana kamera koja ima odlične performanse:

  • pruža odličnu sliku,
  • izgrađena u potpunosti na platformi Avigilon H4,
  • ima footprint-om od samo 2,8 inča, što je čini najmanjom i najdiskretnijom kamericom na ovoj platformi.

Aparat je patent inovativnog, modularnog dizajna koji lako „klikne“ na odgovarajuće mesto u nekoliko svojih ležišta, kapica i nosača koji omogućavaju korisniku da lakše postavi kamericu na zidni nosač ili na neku ravnu površinu.

Kamerica je manja od jabuke, loptice za bejzbol, kompjuterskog miša ili mobilnog aparata.

Dostupna je u rezoluciji 1.3, 2 i 3 megapiksela. Opremljena je tehnologijom Wide Dynamic Range, a inovativno rešenje „Light Catcher“ pruža najdelotvorniji način snimanja detalja i boja u ekstremnim uslovima slabog osvetljenja.

H4 Mini Dome je najaktivnije rešenje Avigilona sa svojim neviđeno brzim procesorom, sa vidno širijem propusnom opsegu, uz vrhunske detalje slike i mogućnosti analize videa. Omogućuje sistemu bezbednosti održavanje optimalnih performansi istovremeno daje skoro savršene detalje na snimku.

Visoke performanse

Platforma H4 Mini Dome koristi još neke patente kompanije Avigilon: High Definition Stream Management (HDSM), kao i Avigilon HDSM SmartCodec i tehnologiju Idle Scene Mode, sve one imaju za cilj inteligentno i svrsishodno upravljanje vašim HD podacima, omogućujući pregled i pretraživanje vaših HD videozapisa uz manje opterećenje mrežnih resursa.

HDSM SmartCodec ™

HDSM SmartCodec ™ tehnologija automatski optimizuje nivo kompresije snimka određenih delova snimanih prizora kako bi se maksimizovao proposni opseg, ali i na smeštajnom kapacitetu materijala i održao visok kvalitet snimka. Platforma je izgrađena tako da potpuno daje podršku nameri stručnjaka iz kompanije Avigilon da njihove video kamere budu samo-održive u smislu da „same uče„.

Digresija: frazu „self-learning“ kod mašine možemo definisati ovako: sistem koji uvodi određene promene u algoritmu i istovremeno prati rezultate promena. Ako su rezultati povoljni s obzirom na kontrolne ciljeve, sistem nastavlja da menja procese u istom smeru sve dok se ne postignu najbolji rezultati ili dok se kontrolni proces ne počne pogoršavati. Sistemi „samoučenja“ su poseban slučaj traženja sistema samoregulacije.

Sve kamere Avigilona sa rezolucijama do 5K (16 MP) imaju ugrađen ovaj mod „self-learning“ analitike. To je u stvari analitika video snimaka u kojoj se pažnja fokusira na važan događaj u pravo vreme.

Kvalitet slike

Kamerica H4 ima široki raspon rezolucije od 1 MP do 7K (30 MP) što nudi izuzetnu sliku za različite potrebe. U nju su ugrađena sočiva 2.8mm, a opremljena je novom Wide Dynamic Range (WDR) tehnologijom (dvostruka ekspozicija, mogućnosti pravljenja i spajanja dve fotografije ili snimka) i LightCatcher™ tehnologijom za čistu i kvalitetnu sliku u uslovima slabijeg osvetljenja čime osiguravaju savršen detalj video fajla i slike.

Ova nova tehnologija pomaže u identifikaciji objekata u situacijama kad svetlo nije baš najjasnije – kao što su restorani, barovi, hoteli, parkirališta i male i mračne ulice. Lako se montira i podešava i ima savršen dizajn. Po informacijama koje smo dobili sa portala VideoNadzor.net H4 Mini Dome kamera će biti na tržištu u drugoj polovini godine, počevši od jula meseca.

U kompaniji Avigilon ističu:

“ Sa H4 Mini Dome kamerom proširujemo područje naše delatnosti i tržište kojem se obraćamo, a izabrali smo veoma kvalitetan proizvod za početak“, rekao je James Henderson, operativni direktor Avigilona. „H4 Mini Dome smo namerno dizajnirali da bude tako malena jer smo hteli da korisnicima pružimo najbolji mogući doživljaj i jednostavnost prilikom instalacije i aktiviranja kamere i kvaliteta slike u isto vreme.“