Detalji koji će izmeniti izgled vaše dnevne sobe

Nekada poželimo da izvršimo promene u našem dnevnom boravku jer smo se zasitili postojećeg izgleda. Nije neophodno da menjamo nameštaj i trošimo ograničeni kućni budžet da bismo uneli promene – dovoljno je samo malo mašte i kreativnosti da bismo za vrlo kratko vreme imali potpuno nov izgled naše dnevne sobe.

Uz malo zabave možemo da unesemo nove detalje i da imamo dnevni boravak drugačijeg stila u kojem ćemo uživati.

Stone lampe za prijatnu atmosferu

Osvetljenje je veoma važno prilikom uređenja enterijera i njime  možemo da promenimo atmosferu u našoj dnevnoj sobi. Prijatnu atmosferu u prostoru možemo da napravimo uz raznovrsne stone lampe.

Idealno je postaviti stone lampe na nekoliko mesta u dnevnoj sobi kao što su komode, radni sto, klub sto ili na ploči ispod prozora. Više stonih lampi raspoređenih po dnevnoj sobi daće posebnu atmosferu i zanimljiv dekorativan moment u prostoriji u kojoj svakodnevno provodimo vreme. Možemo da izaberemo stone lampe istog dizajna, ili da se poigramo i postavimo više stonih lampi različitog stila.

Zavese daju mekoću prostoru

Ukoliko nemate zavese na prozorima, možda je pravo vreme da ih postavite i tako utičete na promenu izgleda vaše dnevne sobe. Zavese su divan detalj koji će uneti osećaj mekoće u vaš prostor.

Ako je vaša dnevna soba nameštena u klasičnom stilu preporuka je da se postave klasične zavese na garnišne. Ako je dnevna soba opremljena u modernom stilu, pored klasičnih zavesa mogu da se  izaberu i rol zavese, koje su vrlo interesantne.

Povedite računa o bojama i strukturi materijala prilikom izbora zavesa. Svetle boje i tanki materijali daju prozračnost prostorijama i više svetlosti. Kao dobra ideja su i duple zavese, odnosno, jedan red tankih zavesa, a preko red od platnenih i težih zavesa. Duple zavese su povoljne za veće prostorije koje imaju velike prozore od poda do plafona.  

Promenite jastučiće na garnituri

Jastučići su mali dekorativni element koji ima veliki uticaj na izgled enterijera. Promenom jastučića na garnituri za dnevnu sobu uneće u vaš dom potpuno novi doživljaj.

Postavite jastučiće u drugoj boji u odnosu na boju koju ste pre koristili. Ubacite različite veličine jastuka, od onih velikih u koje možete da utonete dok ležite na garnituri, do onih mnogo manjih. Kombinujte različite boje, ili jastičiće sa različitim aplikacijama i crtežima.

Ako ste ljubitelj morskog stila opredelite se za jastučiće u kombinaciji plave i bele boje, kao i jastučiće sa nacrtanim sidrom, brodom i ostalim morskim motivima. Postavite po neki jastuk i na fotelju ili na stolicu.

Postavite slike i fotografije

Ukrasite  zidove vašeg dnevnog boravka slikama i fotografijama koje u vam bude lepa osećanja. Izaberite posebne ramove koji će se uklapati u nameštaj koji imate u dnevnoj sobi. Možete izabrati jedan ram za jednu sliku, a zanimljivi su i spojeni ramovi sa više manjih ramova. Fotografije sa vašim uspomenama, ili umetničke fotografije koje volite, možete da postavite u ramove koji stoje na komodama ili policama u dnevnom boravku.

Cveće oplemenjuje prostor

Cveće je uvek dobrodošao detalj u dnevnoj sobi koji će je oplemeniti i oživeti. Ima mnogo mesta gde cveće može da se postavi. Ono može da stoji u nekom posebnom uglu, na policama, na komodama, pored velike lampe ili pored garniture za sedenje. Uz dobro izabranu saksiju, cveće će prostoru dati potpuno novi izgled.