Želite školske torbe koja odgovaraju potrebama deteta – evo kakve su idealne

 

Sigurno ne možete da poreknete da vaša deca koja idu u školu obraćaju mnogo pažnje na svoje školske torbe. Deca obožavaju da se razmeću sa torbama visokog stila ili modelima na kojima su oslikani superheroji i likovi iz crtaća, prilikom čega kvalitet često bude zanemarljiv. 

S obzirom da su one njihovi stalni saputnici – u njih treba stati sve ono što je važno za jednu školsku godinu. Roditelji neretko daju prednost praktičnosti, a deca dizajnu. Bez željenog dizajna i ličnih preferencija deteta – ono će sa osećajem nelagodnosti nositi torbu i neće se truditi da je očuva za iduću godinu. U skladu sa tim, jednu dobru torbu ne čini samo izdržljivost, praktičnost, već i stil. 

Kako odabrati idealne školske torbe za decu

Ukoliko želite odabrati idealne školske torbe za vašu decu napravite spisak. Razmislite o tome šta će oni nositi u njima. Da li će to biti laptop, užina i slično, ili samo knjige? Tkanina treba biti takva da omogućava lako čišćenje, bude otporna na vodu i ne bude teška. Sintetički materijali poput poliestera su dugotrajni i izdržljivi, dok se koža može ljuštiti i postati neprivlačna. Pored materijala, svoju pažnju trebate dati i broju odeljaka koje školske torbe imaju. Što više manjih prostora, zadžepaka, mrežastih držača  – to će pre stati lični predmeti. Mnoge školske torbe iz prodaje imaju dodatne funkcije kako bi svaki predmet imao svoje mesto. 

Ako želite da vaša deca nose idealne školske torbe ne zaboravite na laganost. Ukoliko prednost date laganim materijalima moćićete da sačuvate dečije pravilno držanje i sprečite deformacije kičme. Znajte da što su teže torbe – to će biti veći pritisak na kičmu i mišiće. S obzirom da je njih potrebno nositi svakodnevno i dugo, uz lagani model možete smanjiti teret. To se ne postiže samo kroz materijal, već i zahvaljujući odgovarajućoj veličini torbe. Većina roditelja kupi za svoju decu torbe koja nisu prikladne uzrastu kako bi ih oni mogli nositi nekoliko godina. Međutim, veća torba može u velikoj meri naštetiti ligamentima i zglobovima jer ima tendenciju preopterećenja. 

Zašto je važno da torbe za školu odgovaraju detetu

Ako torbe za školu odgovaraju konturama dece i ne izazivaju neugodnost prilikom nošenja, onda ono neće trpeti bol. Najpogodnije je da torba bude podešena tako da se nalazi u novou struka, i da ima pojas koji omogućava raspodelu težine. Podesivi i udobni kaiševi sprečiće klizanje i pritisak. A dodatne funkcije mogu pružiti veću udobnost. Materijali koji reflektuju svetlost, na putu do škole ili kuće – omogućiće bezbedniji prolaz. Ukoliko odaberete ovakav model – vaše dete biće vidljivo za bicikliste i vozače automobila i time sprečiti mogućnost nezgode. 

Koliko pažnje trebate posvetiti dnu torbe

Jeste li primetili da vaša deca neretko vuku svoju školsku torbu po podu, ili neadekvatno postupaju sa njom kada su umorna i ljutita? Jednoj takvoj torbi potrebno je snažno dno. Izdržljivije i otpornije dno na habanje može vam pružiti garanciju da će torba biti dugovečnija. 

Kada uzmete u obzir sve navedeno, onda ste sigurno na putu da kupite idealnu torbu za predstojeću školsku godinu. Izbor torbe za školu može biti interesantan i za roditelje, i za decu, ali samo onda kada se uzme u obzir faktor funkcionalnosti i stila koji se detetu dopada. Ne zaboravite da pratite i njihove želje.