Zašto u kuhinji treba imati plastičnu ambalažu?

Želite u kuhinji uvek da imate sveže namirnice i da njihova svežina duže traje? Da li je to moguće?

Naravno da jeste. Namirnice koje pripremate i poslužujete imaće dugotrajnu svežinu sko se čuvaju u plastičnoj ambalaži. Sve je veća primena plastičnih proizvoda, a posebno se njihova funkcionalnost i praktičnost primećuje u kuhinji. Uvek možete da kupite  lepo dizajnirane plastične posude u kojima ćete da čuvate hranu, a uz to što su povoljnih cena, lagane su za korišćenje i dostupne su u različitim oblicima i veličinama.

Lakše pripremanje hrane

Mnogo se lakše i bolje prirema hrana u plastičnim posudama nego u posudama koje su od nekog drugog materijala. Pojedine namirnice se mnogo jednostavnije pripremaju u posudama od plastike. Naime, ako pripremate tortu, da biste dobro umutili jaja, sećer i druge namirnice, lakše ćete to uraditi pomoću miksera u plastičnoj posudi nego u posudi od keramike. Isto je i sa drugim sastojcima. Naravno, uverite se i sami u funkcionalnost i praktičnost plastične ambalaže.

Čuvanje hrane u plastičnoj ambalaži

Kada želimo da skladištimo, odložimo ili zamrznemo hranu u tome nam u kuhinji najbolje pomaže plastična ambalaža. U ponudi su različiti oblici,  veličine, a upravo zbog toga je moguće namirnice sačuvati ne samo u čvrstom nego i u tečnom stanju. Najčešće proizvođači hrane svoje proizode pakuju u plastičnu ambalažu. Ovako se pakuju različite vrste namirnica, komadi mesa, voće, povrće, ali i začini i testenine.

Mnoge domaćice su saglasne da plastična ambalaža pomaže pri uspostavljanju reda u frižideru i zamrživaču, jer se hrana pravilno spakuje i rasporedi, a ujedno i brzo pronađe prilikom pripreme.

Mali plastični proizvodi bez kojih se u kuhinji ne može

Imate li i vi one male plastične predmete bez kojih ne biste mogle da zamislite svoju kuhinju? Cediljka za limun, folija za hranu, modle za kolače, hvatalica za hranu?

Pripremanje hrane i pića bez malih plastičnih predmeta zaista nije moguće. Uvek su pri ruci i svakoj su domaćici višestruko korisni.

A da li imate plastični pribor za jelo?

Kada se priprema dečiji rođendan, spas je plastični pribor za jelo i piće, zar ne? Prilikom ovakvih okupljanja sve domaćice znaju da su plastični tanjirići, čaše i viljuške veoma praktične, jer se odmah posle upotrebe bacaju, jer se mogu lako zameniti novim priborom. Zbog svojih povoljnih cena, plastični pribor je neizostavni deo svake dečije rođendanske proslave.

Znaju to dobro i proizvođači ovog pribora, pa se u prodavnicama mogu pronaću različiti oblici, veličine, ali i različiti motivi iz crtanih filmova. Imajte to na umu ako se bliži rođendanska zabava.

Plastična polica u kuhinji – da ili ne?

Da li i vi u kuhinji imate stvari koje ne znate gde da odložite?

Većina domaćica zna da je u ovakvim situacijama najbolje rešenje praktična polica koja može da posluži za odlaganje stvari koje svakodnevno upotrebljavamo u kuhinji. One mogu biti višenamenske i ima ih u različitim veličinama, oblicima i različitih boja. Veoma su praktične, jer mogu da se premeštaju sa jednog mesta na drugo, a otporne su i na hemikalije, ali i na paru i vodu.