Zašto najviše studenata upisuje Pravni fakultet u Beogradu?

Pravni fakultet je jedan od najtraženijih fakulteta u svakom Univerzitetskom centru, ali je Beograd posebno privlačan jer upisuje najveći broj studenata i obezbeđuje vannastavnu praksu koja se stiče kod najiskusnijih pravnika koji su svoje znanje usavršili na komplikovanim slučajevima i različitim situacijama.

Diplomirani pravnik je zanimanje koja donose mogućnost zaposlenja i u privatnom i u državnom sektoru. Advokat može imati i privatnu praksu, a primanja su stabilna i visoka. Pravo je poziv koji je uvek imao i imaće klijente i nikada neće biti zamenjen digitalizacijom ili razvojem nekog drugog načina posredništva.

Pravni fakultet u Beogradu – saradnja sa domaćim i međunarodnim fakultetima

Naše visokoškolske ustanove se prepoznaju po obrazovanim stručnjacima koji su cenjeni svuda u svetu. Pravni fakultet ne zaostaje za tim, a razlog tome se nalazi u kvalitetnom sistemu obrazovanja i stručnim profesorima koji umeju da prenesu znanje svojim mlađim kolegama studentima.

Pravni fakultet Beograd se može pohvaliti profesorima iz čitavog regiona koji razmenjuju iskustva i omogućavaju da studenti prodru u srž prava pa da dobro nauče sve ono što će im u kasnijem radu biti potrebno.

Velika je konkurencija za upis fakulteta, a još veća za uspešan završetak pa samo najbolji od najboljih dobiju zvanje diplomiranog pravnika i onda mogu da se bave raznolikim pravnim poslovima.

Praktična nastava u najboljim pravnim sektorima u Beogradu i svetu

Kao što fakultet sarađuje sa različitim institucijama u zemlji i inostranstvu, tako se i budući pravnici praktično usavršavaju u najboljim pravnim kancelarijama.

Pored suda i privatnih preduzeća, i svaki advokat u Beogradu rado pruža šansu za obuku ili probni rad. To studentima pruža bogato iskustvo tokom školovanja i mogućnost brojnih dokvalifikacija. Zbog toga pravnici naše zemlje izuzetno dobro poznaju i međunarodno i domaće pravo i propise i jedni su od najcenjenijih u svetu.

Sud, privatna preduzeća, državne ustanove, advokat Beograd – veća šansa za zaposlenje

Pravnici u Beogradu imaju veću šansu za nastavak karijere, a naročito studenti koji su se već dokazali tokom stažiranja i prakse.

Kada se traži advokat Beograd ima najveći broj advokatskih kancelarija i advokata sa najviše iskustva i ne čudi što oni učestvuju u parnicama širom zemlje, ali i u regionu. Studenti najčešće biraju da prvo poslovno iskustvo steknu među iskusnim pravnicima i najzanimljivijim slučajevima pa se odatle mnogo lakše gradi nastavak karijere. Velika većina njih ostane i bira da nastavi sa radom u našem glavnom gradu, neki steknu iskustvo pa se vrate u svoje mesto, a neki imaju dobar osnov za karijeru u inostranstvu.

Bilo da sanjate da budete pravnik u sudu, pravnik u nekom preduzeću ili advokat Beograd je sigurno mesto sa najviše raspoloživih mesta i najviše posla. Ovde najčešće poslove nalaze upravo pravnici sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu jer steknu bogato iskustvo i tokom studiranja. 

Odatle idu dalje i ceo život mogu da se oslone na svoj fakultet kada god im treba pomoć profesora ili neka dodatna dokvalifikacija. Zbog toga je najveći broj studenata upravo na Pravnom fakultetu Beograd iako su uslovi upisa dosta strogi, a konkurencija među brucošima zaista velika.