Zašto je beta glukan važan anti age sastojak?  

Zna se da, ako brinemo o svom organizmu, dobre rezultate ćemo videti na našoj koži. Ona je pravi odraz našeg opšteg zdravlja i na osnovu nje možemo dosta toga zaključiti – da li je sve u redu ili je potrebno da unesemo promene u našu ishranu i dnevnu negu. Iako verovatno znate da je genetika veoma važna u tome, ona ne igra ključnu ulogu. 

Kada se nezdravo hranite, vodite stresan život, ne pijete dovoljno vode, nenaspavani ste, sve se to vidi na koži. 

Kako pravilno negovati lice

Ako vas zanima kako da negujete svoje lice, tako da mu pružite sve potrebne sastojke, onda se opredelite za prirodnu kozmetiku, poput korejske kozmetike, čiji su preparati bogati prirodnim sastojcima. 

Iako se koža uvek iznova i iznova regeneriše, ovaj njen proces mogu usporiti loše navike, koje se vode duži vremenski period. Već sa 20 godina se mogu uočiti bore i drugi znakovi starenja, koji će biti izražajniji u pedesetim. Činjenica je da proces starenja ne možemo zaustaviti nijednim preparatom, ali ga zato možemo usporiti. Ako ste voljni da uspete u tome, onda neka vam nega kože svakog dana postane rutina. 

Upoznaćemo vas sa anti age sastojkom, za koji se smatra da je najjači prirodni aktivator i stimulator imunog sistema, a to je beta glukan. Nalazi se u mnogim namirnicama biljnog porekla, koje se primenjuju u ishrani, a ako ga koristite u negi kože, onda očekujte dosta benefita od toga.

Prirodna kozmetika koja u sebi sadrži neke od biljaka bogate beta glukanom, smanjiće vidljivost bora, jer ovaj sastojak poboljšava kolagen, te tako pomaže da koža bude čvršća i elastična.

Zašto najbolja kozmetika za lice sadrži beta glukan?

Negovanje kože preparatima sa beta glukanom je značajno za svakoga ko brine o lepoti svoga lice, jer nakon korišćenja takvih proizvoda, mogu se očekivati pozitivni rezultati već posle kraćeg perioda. 

Primetićete da su takve kreme namenjene za svaki tip kože, a posebno za onu problematičnu i osetljivu, jer pruža umirujuće dejstvo. 

S tim u vezi, preporučujemo vam kremu za lice za pčelinjim otrovom, koja je posebno napravljena za veoma osetljivu kožu lica, kojoj je potrebna dubinska nega. Ona spada u korejsku kozmetiku i bazirana je na prirodnim sastojcima, te je stoga mogućnost za nastanak alergije ili iritacije, minimalna. 

 

Kako negovati lice na kom se vide prvi znaci starenja?

Kada počnete lice da negujete na vreme, znajte da ćete uspeti u tome da imate veoma lepu kožu na duže staze. Prve bore se uglavnom primećuju u predelu oko očiju, gde je koža veoma tanka i osetljiva, pa bi toj regiji trebalo prvo da se posveti pažnja. Pravi izbor jeste prirodna kozmetika, koja se slobodno može početi uzimati još tokom dvadesetih godina.

Em što je namenjena svakom tipu kože, krema od puževe sluzi utiče i na one veoma sitne bore oko očiju i tamne kolutove. 

Možete negovati lice samo jednim preparatom

Anti age krema bogata ekstraktom indijske smokve svrstava se u prirodnu kozmetiku, a njeni benefiti su sledeći: smanjuje bore, pruža veću hidriranost i štiti od slobodnih radikala – sve ono što je svakom licu veoma potrebno. Namenjena je svim tipovima kože, a spomenućemo još to da ne sadrži parabene, mineralna ulja, kao ni sulfate. 

Korejska kozmetika je saveznik u negi lica

Nega kože je zapravo veoma jednostavna kada kraj sebe imate prave preparate, koji će ići u vašu korist. To su oni koji imaju visok sadržaj biljnih sastojaka i efikasno vam pomažu u vašoj misiji. Jedan među takvim proizvodima je i maska napravljena od 100% pamučnog platna, bogata ekstraktom aloje, puževe sluzi, zelenog čaja i pčelinjeg otrova. Pomoći će vašoj koži da bude hidrirana, sa manje otvorenih pora i zategnutija.  

Korejska kozmetika je najbolji izbor za kožu 

Istok duha je stigao i kod nas i veliko je zadovoljstvo što možemo imati negu lica poput korejskih lepotica. Inače, interesovanje za ovu kozmetiku poslednjih godina sve više raste na našim prostorima, a razlog za to je opravdan, jer ovi preparati definitivno pružaju sve ono što je potrebno telu za kvalitetnu negu.