Uradi sam: aktuelne boje za drvo za osveženje enterijera

Jeftino preuređenje enterijera sada je svima lako dostupno i, uz to, veoma jeftino, uz – boje za drvo.

Tako je, biće Vam potrebne četke, i malo vremena i kreativnosti, ali i strpljenja dok čekate da se boja osuši, kako biste dobili sasvim nov izgled prostorija u koje, nekako, retko ulažemo, čineći dnevni boravak centrom doma.

Kako biste mogli da uživate u potpuno promenjenom enterijeru kuhinje i spavaće sobe, ali i da svojoj deci obezbedite neke nove detalje u njihovom okruženju, biće Vam potrebne i sledeće aktuelne boje za drvo, kako biste istovremeno prostor učinili modernim i privlačnim.

Preuredite kuhinju

Ne, nećete morati da kupujete nove delove za kuhinju ili menjate frontove, jer ovu prostoriju i sami možete preurediti.

Najpre testirajte boje za drvo koje biste želeli da upotrebite u farbanju kuhinjskog nameštaja. To možete najlakše učiniti tako što ćete ih isprobati na unutrašnjoj strani vrata visećeg dela, kako biste proverili kako izgledaju na dnevnoj, a kako na veštačkoj svetlosti.

One boje za drvo koje se posebno ističu kao trendi ove sezone jesu senf žuta, bordo, klasična bela i svetla boja drveta, dok će za one malo hrabrije boja lavande biti pravo rešenje. Kada se odlučite za nijansu, aplikujte je na celokupnu kuhinju.

Vodite računa i o tome da bi boje za drvo trebalo da se slože sa bojom pločica, te uz bele pločice birajte sve boje ili se rešite za belu kuhinju ukoliko su pločice u nekoj drugoj boji. Princip kontrasta se podrazumeva i u ovoj prostoriji, te se i njime možete voditi.

Boje za drvo akcentuju spavaću sobu

Spavać soba ne bi trebalo da bude samo prostorija u kojoj ćete prespavati, već i romantičan i opuštajući kutak u kom ćete se odmarati od svakog napornog dana.

Tako se možete rešiti da neke nove boje za drvo za početak ukrase noćne stočiće, a ukoliko Vam se Vaš rad svidi, možete nastaviti i sa ormarima i uzglavljem kreveta.

Uz sve boje zidova i ostalog nameštaja prostor će veoma lepo akcentovati komodice u nežnoj ružičastoj nijansi boje za drvo, kojima u vidu dekupaža možete dodati šare na površinu ili na deo prednjeg dela fioke.

Nakon što se boja osuši, možete joj dodati poseban šarm upotrebom šmirgle kojom ćete malo izgrebati površinu, kako biste u potpunosti postigli retro efekat ovih komada.

Novi izgled dečje sobe

Kako Vaše dete raste, neće biti uvek jeftino ulagati u nove komade nameštaje, te ih možete i sami prefarbati uz pomoć boje za drvo i tako prilagoditi uzrastu svog deteta.

Najpre možete i ovde krenuti od noćne komode, a zatim preći na police i ormar. Kada su u pitanju boje za drvo za sobu devojčica i tinejdžerki, nežna ljubičasta nijansa je trenutno veoma popularna, i njom se možete igrati tako što ćete je naneti na samo neke frontove, aplikujući preko nje stikere za mlađi, odnosno vintidž detalje u vidu dekupaža za stariji uzrast.

Sobe dečaka ponovo će zasijati uz sve plave nijanse boje za drvo, koje uz pomoć bele boje i mornarske trake možete dobro iskoristiti na svim površinama, dodajući prostoru mornarski stil. Frontovi u različitim bojama takođe će biti posebno zanimljivi, pogotovo ako su zidovi u neutralnoj nijansi, te će tako enterijer dobiti i na dinamici.