Rastanak od bele boje za krečenje – ovo su tonovi u trendu

Znamo, znamo – sve nijanse bele boje za krečenje (od kapućino tona do ledene nijanse) najjednostavnije su za uklapanje svih elemenata enterijera, deluju najčistije i savršena su pozadina za sve detalje.

Ipak, ako želite da Vaš enterijer bude u trendu, ovo su boje na koje treba da obratite pažnju. Četku u ruke i uživajte u ambijentu po poslednjoj modi!

Prve na listi – sve nijanse sive boje za krečenje

Možda će Vas iznenaditi, ali siva je MUST HAVE kao izbor boje za krečenje u makar jednoj prostoriji. Popularnost ove boje proširila se od dnevnog boravka i na sve ostale delove doma, te tako više ne čudi ni njena prisutnost u kupatilu.

Nijanse sive boje za krečenje možete birati po svom nahođenju, ukusu i potrebama. Od one najsvetlije nijanse koja naginje beloj pa sve do one koja je na paleti najbliža crnoj, poigravanje sivom dozvoljeno je u svim segmentima.

Ono što, pak, nije toliko jednostavno jeste kombinovanje sive boje za krečenje i ostalih elemenata u prostoriji. Primera radi, srednji tonovi na valeru sive nikako se ne slažu sa tamnim nameštajem. Obično se preporučuje izbor bele ili bež za nameštaj, a srednje do tamne sive boje za krečenje, dok je crni ili braon nameštaj u redu samo u slučaju najsvetlijih tonova.

Kada su u pitanju akcenti prostora, gledajte da oni budu birani u žutoj ili zlatnoj boji.

Tamna braon kao aktuelan i iznenađujući izbor

Ostajemo u okvirima tamnije boje za krečenje i ovog puta, zato što braon stupa na scenu kao novo trendi rešenje za sve prostore.

I ovde se možete opušteno kretati među nijansama, ali ako zaista želite dom ili poslovni prostor po najaktuelnoj modi, onda je tamni ton braon boje za krečenje osnovni izbor.

Dobra za zidove na koje se postavlja veće ogledalo ili mnoštvo slika u ramovima, braon je sjajna u hodnicima kuća i dnevnim sobama. Mat i mutnije nijanse ove boje za krečenje odlično se kombinuju sa zlatnim ili detaljima u boji cigle, što će biti i najbolje rešenje za ramove slika.

U svakom slučaju, braon se retko kada predlaže za gole zidove i uglavnom se preporučuje kao pozadina drugim detaljima.

Pastelne nijanse boje za krečenje u novom izdanju

Oh, da, pastelne boje za krečenje i dalje su zastupljene, i možete ih birati, samo pod uslovom da zaboravite na klasične bebi roze ili plave nijanse.

Naime, bleda žuta, mint zelena i svetla ljubičasta veliki su hit, ali u svojim mat i „prljavim“ verzijama, toliko svetlim da se svaka od ovih boja vidi gotovo kao podton boje za krečenje. One se savršeno uklapaju u sve prostorije i imaju tu pogodnost da se dobro slažu sa svim bojama nameštaja, ali ih  je potrebno pronaći ili napraviti, što predstavlja nešto veću poteškoću.

Ružičasta i boja kajsije i dalje opstaju, ali isključivo kao veoma blede nijanse i izbor boje za krečenje samo jednog zida.

Hladni i čisti tonovi ono su što odlikuje nove verzije svake pastelne boje za krečenje, a mogu se akcentovati tamnosivim ili tamnozelenim detaljima u enterijeru.