Trajno smanjite visoke račune za grejanje jednokratnim investiranjem

Dešava li vam se da postavite sebi upravo ovo pitanje – kako smanjiti troškove za grejanje ovog meseca? Verovatno da, i tu ste u stvari deo većine koja sebi svake zime, pre njenog početka, tokom celog trajanja, postavlja upravo ovo pitanje. A pored toga, kada imate konstantno isti račun, jer je tako predviđeno, uvek možete učiniti da vam dom bude topliji, jer saveti koji se tiču smanjenja mesečnih računa, najpre se tiču toga da dom bude topliji i da ta toplota nikuda ne „beži“, jer je to upravo razlog zbog kojeg se dešava da dom ne bude topao, a da računi budu jako veliki. Međutim, bitno je da odgovor na ovo pitanje postoji i da je potvrdan, jer postoje brojni načini na koje možete smanjiti mesečne račune i da se uz to još bolje i kvalitetnije grejete.


ALU stolarija

Jedan od saveta definitivno ide ka ALU stolariji, odnosno, jednoročnom ulaganju u kvalitetnu stolariju koja neće dopuštati da toplota iz vašeg doma bespotrebno odlazi. Alu stolarija je jedno od najefikasnijih rešenja kada je u pitanju izolacija doma, koja je u stvari najbitnija u borbi da vaš dom bude topao, prijatan, a računi ne tako veliki kao pre. Osim toga, ALU stolarija će doprineti lepšem izgledu vašeg stana ili kuće, što je samo dodatni i to veliki plus.

PVC stolarija

Osim ALU stolarije, tu je i PVC stolarija. Ono što se već duže vreme kod nas menja i unosi u domove jesu PVC vrata i prozori, koji doprinose tome da se bolje ugrejete i u onim najhladnijim zimskim danima. PVC prozori su jako izdržljivi, pa su predviđeni za baš nezgodne vremenske uslove, što garantuje da neće dozvoliti da u vaš dom ulazi hladan spoljašnji vazduh, niti da toplota odlazi, a da vi to ne želite. A baš kao i u prethodnom slučaju, PVC stolarija je modernog izgleda, pa će tako svojom ugradnjom učiniti da imate i dosta lepši enterijer. Danas su veoma popularni klizni PVC prozori koji se često ugrađuj u restoranima sa baštom i u stanovima sa velikim prozorima. PVC i ALU stolarija jako su zahvalne za održavanje, što je uz sve prethodno rečeno, jedna od stavki koja privlači sve da se odluče za njih.

Postavljanje izolacionih traka

Ukoliko ipak ne želite ili niste u mogućnosti da uradite nešto više po pitanju izolacije svog doma, onda svakako postoje i dosta jeftinija rešenja, koja će vam pomoći za neko kraće vreme. Često se dešava da stolarija, kako spoljašnja, tako i unutrašnja, ne dihtuje, pa je potrebno postaviti gumene trake kako bi se šupljine kroz koje vazduh prolazi zatisnule. Ovakve trake možete pronaći u svakoj radnji sa alatom, građevinskom opremom, opremom za krečenje i renoviranje, a uz to je jako pristupačna i jeftina. Bitno je da je polako i precino izlepite po okovima prozora i vrata, pa će vam to u velikoj meri pomoći da održite višu temperaturu u svom domu, a samim tim i uštedite na računima koji se moraju platiti svakog meseca.

Postavite tepihe

Da, tepisi ne služe samo za to da ulepšate svoj dom, već su odlični borci u tome da svoj dom učinite toplijim. Kako toplota često odlazi i kroz same podove, posebno je to u kućama problem i prizemnim stanovima, onda će vam tepisi definitivno biti potrebni da postignete da sačuvate toplotu i umanjite mesečne račune. Jedini problem je čišćenje tepiha u proloće ili leto, kada najčeše angažujemo neki tepih servis da to uradi umesto nas.