Top 5 razloga da odaberete sigurnosna vrata

Kada se renovira dom, bez obzira da li je u pitanju kuća ili stan, sve se više traže sigurnosna vrata, i to s razlogom: ovakva vrata ne samo što čuvaju vaš enterijer od provalnika, nego su i odlični izolatori.

Pritom, ovo je element doma čija se ugradnja vrši prema konkretnim dimenzijama i čiju ugradnju obavezno vrše profesionalci sa iskustvom. Dalje, sigurnosna vrata su tu i da se vizuelno uklope u čitav vaš ambijent, što nije zanemarljiv kvalitet koji vam mogu pružiti.

Dobra izolacija

Najpre, sigurnosna vrata su jedina vrsta vrata koja ujedno pružaju i dobru izolaciju.

Naime, ona su tako prilagođena datim dimenzijama otvora za vrata da štite unutrašnosti prostora od svih zvukova koji dopiru iz hodnika, u zgradi, dok takođe čuvaju toplotu. Sa druge strane, kuće koje štite sigurnosna vrata dodatno su obezbeđene od temperatura, vlage ili vetra, zapravo svih vremenskih uslova koji na taj način ostaju van granica doma.

Isto se postiže tako što se sigurnosna vrata izoliraju nekim od najboljih izolatora, poznatih i za izolaciju zidova, kakvi su vuna, azmafon ili stiropor, a kupcu je često omogućeno da sam bira materijal za izolaciju.

Kvalitetna brava

Svakako, glavni razlog zbog se uzimaju sigurnosna vrata jeste da štite od provalnika, pogotovo u onim krajevima grada koji su poznati po ovakvim vrstama problema.

Upravo iz tog razloga važno je da se ujedno odabere kvalitetna brava koja će ovom prilikom biti nameštena, te nemojte pristajati na one manje poznatih proizvođača, već birajte multi lock ili cisa-u kao najpoznatije i najbolje.

Nekvalitetne brave ujedno mogu prouzrokovati i kvarove ili zaustavljanje mehanizma, te je bolje uložiti u priznat kvalitet.

Izgled koji se uklapa u ambijent

Kako bi vam se sigurnosna vrata uklopila u enterijer, možete birati da budu prefarbana ili pak mnogo bolju i kvalitetniju opciju, koja se odnosi na postavljanje obloga.

Ovakvi dodaci su mnogo bolja i dugotrajnija varijanta, a izrađuju se od univera ili medijapana. Materijal i u ovom slučaju možete sami birati, kao i boju ili nijansu, a dobro je što su ove obloge zaista dugotrajne. Na taj način će sigurnosna vrata zaista biti uklopljena u vaš prostor.

Proizvodnja prema datim dimenzijama

Veoma je važno da, kada tragate za firmom, nađete onu koja sigurnosna vrata postavlja prema konkretnim dimenzijama. Svakako da postoje ona koja su već izrađena po standardnim merama, ali je važno da postoji mogućnost da sigurnosna vrata budu urađena precizno kako bi se tačno uklopila u ono što je vama dato na raspolaganje.

Profesionalna ugradnja

Uglavnom se sve firme koje se bave prodajom ovog elementa doma mogu pohvaliti dugogodišnjim iskustvom u ovom poslu.

Ipak, obavezno proverite kako se vrši ugradnja, odnosno da li vam se sigurnosna vrata ispostavljaju na adresu, da li ih ugrađuju majstori, da li se to dodatno naplaćuje i, ono što je najbitnije a često se previdi, da li se nakon toga sređuje zid oko vrata, postavljaju lajsne i slično, jer se često baš ovakvi propusti dešavaju ukoliko se odlučite za neku manje kvalitetnu firmu.

Nakon svega, jedno je sigurno – sigurnosna vrata čuvaće vas od provala, ali i buke i spoljašnje temperature.