masina za pranje vesa

Stvari koje nikada ne bi trebalo da se nađu u mašini za veš

Pre ubacivanja stvari u mašine za više, obavezno pretresite džepove pantalona. Pobrinite se da nema papirnih maramica u nekom džepiću, a posebno obratite pažnju da se neki od sledećih predmeta ne nađu u bubnju.

Ništa nije gore od smežurane odeće i pokvarene mašine za pranje veša. Ali popravljanje oštećene mašine za veš je sasvim druga priča – i to skupa. Da biste uštedeli vreme i novac, pobrinite se da ove stvari nikada ne završe u pranju. Obavezno znajte da ako se desi suprotno, onda i vaša mašina za veš može uskoro umreti. A sigurni smo da to nikako ne želite!

Uvek može negde da se nađu novčići i da naprave problem!

To se dogodilo svima nama. U prodavnici ste, platite gotovinom i vratite kusur, samo da biste ga brzo strpali u džep kako ne biste zadržali ostatak reda.

Sledeće što znate je da je zvuk vaše mašine za veš malo glasniji nego što bi trebalo da bude i svi ti novčići idu na kupanje. Ti mali komadići metala mogu izgledati bezopasno, ali mogu naneti ozbiljnu štetu vašoj mašini za pranje veša.

Kovanice mogu oštetiti rebra na odvodnoj pumpi ako prođu kroz filter zato je redovno pražnjenje džepova je rešenje. Takođe bi se mogli zaglaviti u odvodnoj cevi i blokirati je tako da voda ne iscuri ili čak razbiti staklo podloške. Ili još gore, mogli bi oštetiti bubanj i probušiti spoljašnji rezervoar, što bi moglo ozbijno da košta.

Pažnja, zapaljivo!

Uskoro ćete ostati bez goriva, ali žurite. Pa kad završite sa punjenjem rezervoara, brzo izvučete pumpu i ups, prolili ste benzin po sebi. Dešava se. Ali ne pravite grešku bacajući te pantalone u veš mašinu. Možda biste želeli da se rešite tog jakog mirisa, ali benzin ne treba mešati sa ostalim vešom. To bi čak moglo rezultirati požarom ili eksplozijom.

Ne brinite, tih tvrdoglavih mrlja možete se rešiti mešanjem sode bikarbone i jednog dela vode i trljanjem paste u mrlju. Druga metoda je pranje ruku u sudoperu ili kanti sa vrućom vodom i deterdžentom ili sapunom i osušiti. Zbog toga morate što pre očistiti mašinu za pranje veša.

Donje rublje može da ošteti odeću!

Znamo, mnogo je lakše jednostavno baciti donje rublje u pranje sa ostatkom odeće. Nažalost, ovo bi mogle biti loše vesti i za odeću i za mašine za veš. Te kuke i žice na donjem rublju i u vašem donjem rublju mogu se prikačiti za drugu odeću što može rezultirati oštećenjima odeće, ali  i suzama.

Ovo se posebno odnosi na grudnjake sa žicama. Takođe bi se mogli zakačiti za delove mašine za pranje veša, što bi na kraju moglo oštetiti unutrašnjost mašine za veš. Umesto toga, odlučite se za posebno pranje svojih osetljivih proizvoda ili za novu kupovinu donjeg rublja.

Ključevi – šteta koja skupo košta!

Svi mi smo ponekad zaboravni, a to znači da i ključevi mogu ostati u džepu pantalona i završiti na pranju. I eto problema. Baš kao i novčići, ključevi mogu ogrebati unutrašnjost mašine i oštetiti bubanj. Što, kao što je ranije pomenuto, može biti vrlo skupo rešenje, zato posebno obratite pažnju!