Šta znači rezolucija na televizoru?

Rezolucija je oštrina slike koju ispred sebe vidie na ekranu. Full HD rezolucija danas je neopohodna, koja podrazumeva 1920 x 1080 piksela. 4K koji podrazumeva Ultra HD rezoluciju su televizori koji imaju četiri puta više piksela od Full HD rezolucije.

Proizvođači su sve više orjentisani na proizovodnju televizora sa ovakim karakteristikama. Kvalitet slike sa ovakom rezolucijom je veći i kvalitetniji. Slike su živopisinije i sa više detalja, što pruža veću uzbuđenost prilikom gledanja nekog sadržaja. Dok gledate televizor koji ima ovu rezoluciju imate utisak da se radnja dešava upravo tu ispred vas, da ste donekle i vi akter u datom sadržaj, jer imate utisak da ste i vi deo te radje.

Šta je bolje?

Brža slika je svakako uvek bolje rešenje. Hercima (Hz) se meri brizina slike koja se kreće nekada je ona bila 60 Hz, pa 120 Hz danas je učetvorostručena i iznosi 240 Hz. Ukoliko čujete termin „effective refresh rate“, nemojte se zbuniti i kupiti takav TV uređaj jer on označava da je veličina Hz duplo manja od navedenog. Nemojte kupovati televizore sa brzinom slike ispod 120 Hz.

Šta znači HDMI?

HDMI su ulazi koji se nalaze sa strane TV uređaja i služe za povezivanje nekog USB uređaja, ozvučenja za povezivanje interneta i mnog što šta. Ovo može biti dobra stvar ukoliko želite da povežete svoj pametan uređaj na internet surfujete, slušuate muziku, igrate igricu ili uživate u nekom dobrom filmskom sadržaju.

LED ili LCD televizori – u čemu je razlika?

LED televizori emituju pozadinsko osvetljenje i troše manje električne energije od LCD televizora. Ovi televizori su znatno tanji od LCD uređaja, jer se njihove diode nalaze sa strane. OLED televizori su oni sa organiskim diodama za emitovanje svetlosti. Ova tehnihika ima veći kontrast, bolje boje,  fleksibilne i tanke ekrane.

Zakrivljeni televizori – da ili ne?

TV uređaji sa zakrivljenim ekranom jesu interesantni za prostor u koji planirate da ga postavite ali isto tako mogu vam napraviti problem prikom gledanja jer vizueleno ne možet imati dobar utisak šta se to tačno dešava ispred vas. Međutim, ukoliko volite neobične stvari ovo može biti dobro i inovativno rešenje.

Servis za televizore

Pokvario se televizor i ne znate šta da uradite. Garancija je davano istekla, nemate dovoljno novca za kupovnu novog ili jednostavno ne želite da se odreknete svog ljubimca. Servis i popravka televizora, mogu biti vrata na koja možete da zakucate. Brzo, efikasno i sa uštedom rešićete se problema koji su vas zadesili vaš televizor.

Na adresu koju vi odredite servis za televizore dolazi, uzima televizor i najakraćem mogućem roku vam javlja šta se tačno desilo i koliki su troškovi popravke, i ponovno vraća nazad vaš uređaj. Visina cene zavisi od toga u kom stepenu je kvar na uređaju. Za samo par hiljada dinara, rešićete svoj problem. Garancija je još jedna od pogodnosti koju nude servisi za televizore.

Zato se opustite i bez brige prepustite nekom od servisa za televizore, da reše vaš problem brzo i efikasno. Nakon samo par dana imaćete priliku da ponovo uživate u tome šta se emituje preko vaših malih ekrana.