Šta sve treba da znate o šlep službama?

Nažalost, nisu retki slučajevi kada je šlep služba potrebna na putevima. Sudari i nepažnja vozača na putevima su sve češća slika koju vidimo u vestima. Kako bi se smanjila potreba za šlep službom potrebno je podići svest vozača o bezbednosti kao i o pravilnom održavanju automobila. Do tada, bitno je da znate nekoliko stvari o šlep službama kako biste znali šta raditi u nekoj od ovakvih situacija.

Ostanite smireni i izbegnite dodatni rizik

Pre svega ćemo pomenuti kako reagovati u ovakvim situacijama pre nego što pozovete šlep službu. Ukoliko se desila situacija da vam je auto stao ili se dogodio neki kvar, bitno je da nađete mesto gde možete parkirati auto kako ne biste ometali druge vozače. Obucite bezbednosni prsluk i uključite sigurnosnu signalizaciju. Dakle, veoma je bitno da podigente vidljivost kako bi vas drugi vozači videli i na taj način sprečili dodatni rizik. Veoma je bitno da ostanete smireni kako biste razumnije donosili odluke. Ukoliko je kvar mali i mislite da možete sami da ga rešite uadite to ali svakako imajte na umu da je najbolje da auto pregleda stručno lice. Ukoliko se u blizini nalazi lokalni auto servis imate sreće, ali ako pak ne onda je vreme da pozovete šlep službu. Slep sluzbe u Novom Sadu su mnogobrojne, verujemo da je tako u svim velikim gradovima, tako da se pobrinite da uvek imate broj neke lokalne šlep službe pre nego što krenete na put.

Šlep služba kao brzo i jednostavno rešenje

U ovakvim situacijama mnogi misle kako najjeftinije proći i izbeći dodatne troškove. Ovakav način razmišljanja često može da bude pogrešan s obzirom da možete ugroziti svoju bezbednost time što ne želite dodatne troškove. Šlep službe vam mogu biti od velike pomoći jer će vaš automobil bezbedno stići na određenu destinaciju ili ćete dobiti popravku na licu mesta. Na vama je da se raspitate koje šlep službe su pouzdane i sigurne a to ćete najbolje otkriti iz nečijeg iskustva. Šlep službe sa dugogodišnjim iskustvom su uvek dobar izbor. Takođe, bitno je da se dobro raspitate kako bi izbegli lažne šlep službe kojih je sve više u poslednje vreme. Lažne šlep službe su vozila koja nisu adekvatna kao i vozači koji ne pružaju adekvatne usluge a lažno koriste ime već postojeće firme. Žrtve ovakvih slučajeva su uglavnom stranci koji nisu dovoljno informisani o lokalnim šlep službama. Ovakve sitacije nisu slučaj samo kod nas već i u inostranstvu, stoga se čuvajte ukoliko vam se desi nesreća na putu u zemlji gde ste vi stranac.

Koje usluge nudi šlep služba

Šlep služba svoje usluge pruža u zavisnosti od situacije. Ako vam je automobil pokvaren vozači su obučeni da pruže usluge popravke na licu mesta. A ako se desio sudar ili je potrebno auto izvući onda su šlep službe tu da vam ponude usluge izvlačenja kao i daljeg šlepanja automobila. Šlep služba ne nudi samo šlepanje automobila već i mnogih drugih vozila. Neke od usluga šlepanja obuhvataju i šlepanje kombija, traktora, motora pa čak i čamaca. Takođe, šlep službe vam mogu ponuditi i usluge šlepanja kamp kućica što može biti veoma korisno u nezgodnim situacijama. Cena šlep službe se određuje na osnovu stanja i položaja auta, udaljenost kao i moguće putne troškove. Može se na prvi pogled učiniti da je mnogo novca ali ako stavite svoj život na prvo mesto onda ćete shvatiti da vaša bezbednost nema cenu.