Šinska rasveta kao atraktivan izbor sijalica i osvetljenja u kući ili stanu

Inovativna otkrića u domenu obezbeđivanja osvetljenja u prostorijama iznedrila su vrlo raznovrsna rešenja za svako opremanje enterijera, u skladu sa raspoloživim budžetom i željama vlasnika. Jedno od njih je i moderna, atraktivna i vrlo praktična šinska rasveta, koja kao što i sam naziv pokazuje, predstavlja niz sijalica postavljenih na metalne ili drvene cevi koje podsećaju na prugu i mogu imati izuzetnu dužinu.

Kao potpuno novo i otkriće koje izaziva oduševljenje već s prvim korakom tokom ulaska u životni ili poslovni prostor, kvalitetna šinska rasveta sa širokim snopom svetlosti sjajno obasjava amibjent. Ona se savršeno uklapa sa svim stilovima uređenja enterijera, štedi prostor i postavljanjem na plafon ne zauzima veliku površinu, već naprotiv, celokupna kvadratura ispod ovakve rasvete je raspoloživa za korišćenje.

Benefiti koje daje rasveta u vidu inovativnih šina sa sijalicama

Šinska rasveta namenjena je enterijerima kao osnovni ili dopunski izvor svetlosti, baš iz razloga što se može pronaći u velikom broju raspoloživih dimenzija. Naime, kreće se u dužini od 1 ili 2 metra, a može se i dodatno produžiti od jednog do drugog kraja plafona u prostoriji. Takođe, obezbeđujući dovoljno svetlosti sadrži nekoliko komada, ili čak nekoliko desetina različitih formata i oblika sijalica, a danas je neverovatno popularna led šinska rasveta za spoj štednje i elegancije.

Inovativna tehnologija koju imaju led sijalice obezbeđuje energetsku efikasnost, odnosno manju potrošnju električne energije, što pokazuje karakter štednje, dok su boje dostupne u nekoliko tonova, kao i dimenzije, oblici i načini postavljanja sijalica. Kao ambijentalno svetlo, šinska rasveta može fantastično obasjati i dekorisati određeni deo prostorije, zbog čega se postavlja i u kancelarijama, zatim iznad umetničkih dela, u uglove i kose zidove, kao i na mnoga druga mesta. Montaža je vrlo jednostavna i zahteva malo vremena za spajanje struje i žica, ali se savetuje profesionalni pristup i rad isključivo električara.

Vrste rasvete sa rasporedom u vidu šine za svaki tip enterijera

Već je istaknuto da šinska rasveta može imati dužinu od 1 metra, ali i nekoliko puta veću, što zavisi od dimenzija prostorije, karakteristika plafona, stila uređenja i potreba za snopom svetlosti kao osnovnog ili dodatnog, dekorativnog elementa u enterijeru. Kada su u pitanju vrste, ova varijanta rasvete može koristiti klasične sijalice, usko grlo, led diode ili kompletne trake. Pored toga, šinska rasveta danas postoji u obliku slova I, T, L, ali i velikom broju nepravilnih linija, sa dodacima materijala i detaljima koji je čine atraktivnom i modernom u svakom prostoru.

Izbor boja i dezena stvar je ukusa samog kupca, zbog čega i postoji ogroman broj modela, sa ili bez dodataka, dekora i detalja. Takođe, dug vek korišćenja bez potrebe za zamenom sijalica koje se ne zagrevaju daje idealno stilizovanje sa ostatkom enterijera u svakom pogledu, pa i kada dođe do promene nameštaja, ovakva rasveta će se uvek sjajno uklopiti.

Šinska rasveta predstavlja inovativno otkriće nove generacije, koje obezbeđuje odlično osnovno ili ambijentalno svetlo u enterijeru, zahvaljuću čemu ima široku primenu u privatnim i prostorijama poslovne namene. Jedinstven mehanizam postavljanja sijalica u kombinaciji sa odličnim dizajnom i štedljivim karakterom, omogućava dugogodišnju neometanu upotrebu bez zamene delova, popravke i kupovine drugih rešenja.