Savršena ulazna vrata – alu i pvc stolarija

Savršena ulazna vrata za kuću izuzetno su važna. Zbog njih kuća može da izgleda lepše i bude energetski efikasnija i udobnija. Ako živite u stanu trošne zgrade, onda ulazna vrata za stan treba da budu vaš ponos i nešto po čemu se razlikujete od ostalih stanara, a da, u isto vreme, budu neophodna zaštita od mogućih provalnika.

Kada treba zameniti ulazna vrata za kuću?

Ako tek gradite kuću, pred vama je bezbroj mogućnosti. Sami možete odabrati veličinu i materijal stolarije na kući. Ako renovirate stan ili kuću, i dalje možete odabrati materijal i uklopiti nova ulazna vrata za stan ili kuću sa ostatkom stolarije. Vreme za zamenu je, svakako, onda kada primetite da su, i pored redovnog održavanja, vaša ulazna vrata za kuću ili stan puna pukotina, iskrivljena i propuštaju previše vazduha zbog čega se vaš dom preterano greje i hladi onda kada ne bi trebalo. I, naravno, onda kada vam je stalo do novog poboljšanog izgleda doma, a kućni budžet vam dozvoljava kupovinu novih vrata.

Zamena ulaznih vrata, kao i ostale stolarije, na mnogo načina može unaprediti vaš život. Bilo da su vaš izbor tradicionalna , a ipak uvek moderna, drvena ulazna vrata za stan, vrata od kovanog gvožđa ili od  nekog drugog novijeg i trenutno popularnijeg materijala kao što su to aluminijumska ulazna vrata  ili pvc ulazna vrata, bitno je da budu otporna na sve vremenske prilike i da svojim kvalitetom ostavljaju dobar utisak na ljude koji vas posećuju i vas same, naravno.

Zašto  pvc i aluminijumska ulazna vrata  treba da budu vaš prvi izbor?

Alu i pvc stolarija zauzima veoma visoko, ako ne i prvo mesto na listi potencijalnih materijala za izradu stolarije i kod nas i u svetu. Ova dva materijala se, pre svega, zbog svoje praktičnosti kotiraju tako visoko. Alu i pvc stolarija, a samim tim i ulazna vrata od ova dva materijala, doneće mnogobrojne koristi vama i vašem životnom prostoru.

  • Konačno ćete uživati u miru i tišini jer će nova alu i pvc stolarija, uz odgovarajuće staklo, smanjiti količinu buke koja dolazi spolja.
  • Nema više farbanja i konstantnog brisanja jer ova stolarija nije zahtevna za održavanje.
  • Nema ulaska prašine, alergena, hladnoće i toplote jer vrata i prozori od ovih materijala izuzetno dobro dihtuju. Samim tim, ni računi za grejanje i struju nisu više tako visoki.
  • Vaša bezbednost i sigurnost su zagarantovane.

Kao i svaka druga vrata, aluminijumska i pvc ulazna vrata imaju određene pozitivne i negativne karakteristike. Na sreću, ovih prvih ima mnogo više u oba slučaja.

  • Kad su u pitanju pvc ulazna vrata, dakle vrata od polivinil hlorida, postoje razlike u njihovom kvalitetu u zavisnosti od dodataka koje proizvođači stavljaju kad ih prave. Kvalitetna pvc ulazna vrata odličan su toplotni izolator. Iako se najčešće prave u beloj ili boji drveta, veoma se lako održavaju jer ne skupljaju prašinu. Možda su malo slabija od drvenih, metalnih ili aluminijumskih vrata, ali taj nedostatak dopunjava njihova povoljna cena.
  • Alminijumska ulazna vrata su čvršća od onih od pvc-a. Rade se u raznim bojama i dezenima. Veoma su otporna. Mogu se reciklirati i zbog toga su ekološki pogodna. Uz današnju tehnologiju postala su dobar toplotni izolator. Cena im je viša od cene ulaznih pvc vrata.