Eterična ulja koja vam mogu olakšati život

Evo nekoliko vrsta eteričnih ulja u kojima možete da uživate i koja će sigruno opusitti vašu dušu i telo, ali ujedno vam pomoži id a brže utonete u san ili su odlična za uklanjanje celulita, najvećeg ženskog neprijatelja.

Ulje od nane

Sama biljka nana je prepoznatljiva po svom osvežavajućem mirisu, koji jednostavno prija svima, pa je tako jednako ugodono i ulje nane, odnosno mente. Pored mirisa koji osvežava ulje nane ubrzava razmenu materija, reguliše probavu, pa se široko preporučuje kod osoba koje imaju problema sa mučninama na putu. Nana je dobra i jer ublažava reumatizam i bolove u mišićima i zglobovima. U kozmetičke svrhe ovo olje se koristi jer pomaže u nezi masne kože.

Neroli ulje

Ulje koje nosi specifičan naziv. Neroli potiče iz cvetova gorke narandže a prepoznatljiv je po tome što ima osvežavajuću gorko-slatku aromu. Neroli ulje se koristi kod brojni kožnih problema poput akni, ekcema, dermatitisa, kod povišenog krvnog pritiska. Takodje, odlično je za poboljšanje probave ali je njegov najveći efekat to što pomaže da se brže utone u san.

Pačuli ulje

Ovo eterično ulje potiče poreklom iz Indije poznato je i kao afrodizijak. Egzotičnog je mirisa i primenjuje se kod crvenila, upala, oštećene kože i protiv stvaranja bora.

Petit Grain ulje

Kada čuje za Petit Grain eterično ulje prva asocijacija velikom broju ljudi jeste smirivanje stanja besa i panike. Ipak, iako ima jake relaksirajuči sposobnosti ovo olje se koristi i kako bi poboljšao intelektualni kapacitet.

Ulje pomorandže

Pomorandža odiše aromatičnim i osvežavajučim mirisom, pa se eterično olje ovog citrusa odlično kombinuje u kombinaciji sa gotovo svim drugim uljima i oplemenjuje njihov miris. Inače eterično ulje narandže se nalazi u gotovo svakom preparatu za uklanjanje celulita.

Sandalovina eterično ulje

Poreklom iz inidije, eterično ulje sandalovine se vekovima primenjuje u meditaciji jer pomaže uspostavljanju duhovne ravnoteže. Takođe , kao i veliki broj ulja sa ovog podneblja i ovaj preparat se koristi i kao afrodizijak.

Napomena: Neka od gore navedenih eterčnih ulja nisu bezbedna za kućne ljubimce, kao ni za decu, pa ih čuvajte van njihovog domašaja.