Pogledajte zbog čega je Turska destinacija za letovanje svih hedonista

Kristalno čisto more, prelepe plaže, miris borove šume koja se nadvija nad plažom, nestvarno dobra hrana, vrhunska usluga u hotelima, opojan miris začina i ogroman izbor slatkiša, ostaci antičke istorije i dobar noćni provod su sinonimi za letovanje u Turskoj. Ako još uvek niste bili na moru i želite da Vaša destinacija bude Turska leto 2023. je pravi trenutak da je posetite, a mi ćemo Vam ukratko objasniti šta možete očekivati od odmora u ovoj zemlji. 

Turska ima najbolje hotele

Ako još uvek niste sigurni da je najbolja destinacija za Vaš odmor Turska leto 2023. bi trebalo da provedete na njenom priobalju kako biste iskusili odmor u pravom smislu te reči. Svi turski hoteli, bez obzira na kategorizaciju, nude vrhunsku uslugu i mnogo sadržaja. Koji god hotel da odaberete imaće bazen i akva park, kao i igrališta na otvorenom i igraonice za decu. 

Turski hotelijeri su usavršili svoju ponudu raznoraznim sadržajima za odrasle, pa ćete u rizortu imati i velnes centre sa slanim sobama, saunama i hidromasažnim kadama, masaže na otvorenom ili neke od mnogih tretmana lica i tela.

Ako nemate decu ili želite da odete na more bez njih Vaša destinacija za leto 2023. je Turska. U ovojzemlji ima mnogo adults only hotela u koje nemaju pristup mlađi od 16 ili 18 godina. 

Ako je Vaša omiljena destinacija Turska leto 2023. provdite u istraživanju istorije

Oni koji su u ovoj zemlji bili više puta i rado joj se vraćaju jer smatraju da je za pravi odmor najbolja destinacija Turska leto 2023. mogu da provedu u istraživanju istorije ovog kraja, pored toga što će uživati u divnim plažama. Ako ste smešteni u Bodrumu možete obići tvrđavu Halikarnas koju su podigli vitezovi sa Rodosa i koja je smeštena u srcu grada. Ljubitelji istorije koji su već ranije obišli Tursku leto 2023. mogu provesti u Beleku kako bi mogli da posete antičku Pergu i Aspendos koji se nalaze u neposrednoj blizini grada. Ako odete u Kemer možete posetiti i gradić u kom je živeo Sveti Nikola i obići muzej koji se nalazi na mestu gde je nekada bila crkva posvećena ovom velikom svecu. U svakom slučaju, koju god regiju u Turskoj da odaberete, sigurno ćete naći mnoge kulturno istorijske spomenike koji su i danas podsetnik na bogatu i burnu istoriju ovog kraja.

 Bogatstvo turske kuhinje

Turska kuhinja je jedna od najbogatijih i najzanimljivijih na celom svetu. Kome god da je omiljena destinacija Turska leto 2023. može da provede istražujući kulinarsku ponudu ove zemlje. Od turske pice, ukusnih kuvanih jela, sveže ribe i morskih plodova, pa sve do baklava, urmašica, kadaifa i ratluka, možete da birate čime ćete oduševiti svoja nepca. Mnogi koji su posetili Tursku tvrde da se vrhunska hrana služi i u rizortovima i u tavernicama koje su načičkane na šetalištima i pored mora. Na pijacama možete kupiti egzotične začine koje ćete poneti kući da Vas podsećaju na divno letovanje. 

Nezaboravan šoping

Oni kojima je omiljena destinacija Turska leto 2023. mogu da provedu istražujući bazare kojih ima u svakom mestu. Pored začina tu možete kupiti suvo i kandirano voće, poslastice, proizvode od kože, parfeme, svilu i ručno pravljenu obuću, a trgovci će Vas razmaziti, davati Vam čaj i poslastice i u svojoj radnji tretirati kao pripadnike aristokratije. Cenkanje koje je obavezan deo čina kupoprodaje celom šopingu daje posebnu draž.