Nova godina 2019 je sve bliža, gde ići i šta raditi

Prirodno je i sasvim normalno nešto čekati. Čekamo od kako se rodimo, da čujemo neku radosnu vest, mada i na žalost uz nju ide i neka ružna. Svake godine organizujemo doček Nove godine, pripremamo se par meseci unapred i onda novogodišnja noć proleti. Tako i sada, većina je na odmorima, zapljskuju talasi mora, a razmišljaju kako i gde organizovati doček Nove godine. Zato i kažemo da je odbrojavanje već polako počelo. Brojimo mesece, a onda kada usitni u decembru dane i časove. Da li je normalno biti opterećen organizovanjem dočeka Nove godine?

Suprostavljena su mišljenja, ali većina se trudi da sve organizuje kako treba, jer je ta novogodišnja noć posebna. Imate još malo vremena da razmislite kako ćete organizovati svoje zimske praznike. Ukolko ste porodični ljudi i ne volite gužvu onda vam savetujemo da lepo ukrasite kuću i da pozovete prijatelje. Prijatna gozba i toplina vašeg doma, ljubav najbližih ućiniće novogodišnju noć prelepom. Ako ste mladi zaljubljeni par onda je za vas najbolje neko putovanje, koje možete sada uplatiti i dobićete brojne popuste. Takođe, beograd restorani za doček Nove godine 2019 se uvek nameću kao izbor za najluđu noć. Ukoliko ste stariji onda je za vas najbolja većera i starogradska muzika, da vas lagano pokrene i izvede iz stalnog boravka kući. Mladi i slobodni, za njih su najbolji klubovi, kafane, ili koncerti i ostajanje do zore.

Organizujete doček Nove godine 2019., lepo se provedete, zaboravite sve što vam se ružno desilo u prethodnoj godini. A kada prođe ostaje pitanje kako se izboriti sa mamurlukom i viškom kilograma.

Mamurluk

Većina voli da popije to veče i da se opusti uz dobro muziku, ali kao što važi za vino“pij, a ja ću te stići“, ujutru ne znate gde se nalazite. Zato obavezno jedite pre izlaska i ukoliko planirate da pijete. Tokom noći pijte puno vode i čak pre odlaska na spavanje, obavezno popijte veću količinu vode. Oni koji baš teško podnose mamurluk onda izbegavajte da pijete crveno vino ili votku. Ujutru za doručak izbegavajte da jedete prženo, već samo mlečne proizvode. Ako ništa ne pomaže, najbolji lek za doček Nove godine, jeste san. Tako da prvi januar prespavajte.

Višak kilograma u vreme praznika

Kako odeleti hrani koja se sprema tokom praznika, kada je tada sve veoma ukusno i jako privlačno. Ali većina se tokom praznika ugoji i ona do proleća muči muku kako se osloboditi viška. Prvi korak kako da sprečite gojaznost, jeste da se krećete što više, šetajte uveče, bez obzira da li pada sneg ili ne. Radite malo vežbe kod kuće. Jedite umereno, i ako imaju kuvana jela više preferirajte tu hranu, nego pečenje ili roštilj. Obavezno smanjite slatkiše, ustvari ukoliko možete izbegavajte. Takođe smanjite i unos kafe, jer sve sadrži šećer, pa umesto toga pijte čajeve.

Pokušajte uz ove savete da se lepo provedete za doček Nove godine. Pa i ako se malo ugojite i malo popijete, neće vam se ništa loše desiti, proleće je tu. Ali samo nemojte da preterujete i pridržavajte se zlatne sredine. I tako počnite polako da odbrojavate i da se pripremate, jer će doček Nove godine doći mnogo brže nego što očekujete. I u toj novogodišnjoj noći poželite nešto lepo, prigrlite najvoljenije i nazdravite za zdravlje.