Neka vaš poslovni prostor bude jedinstven – uz sitnice koje će ga potpuno izmeniti

S modernim dobom došlo je i dosta savremenih stvari, načina rada i pogleda na svet uopšte. Menjaju se trendovi, menja se način rada. Iako će mnogi za velike promene okriviti neke faktore poput pandemije, digitalizacije i svega onog što savremeni trenutak, nosi, neke od njih su zaista napravljene tako da čoveku budu na korist.

Uzmimo, recimo, posao kao primer. Koliko ljudi znate koji rade od kuće, a koliko njih odlazi u kancelariju? Kakve su kancelarije danas? Da li se današnja kancelarija može porediti sa onom od pre 20-30 godina? Svakako da može, ali će se primetiti brojne razlike.

Današnja kancelarija sve više liči na dom

Prošlo je vreme prostora za rad u kojima nema života, u smislu boja, nameštaja, detalja. Kako savremeni čovek najveći deo dana provodi upravo u kancelariji, poslodavci ih često privlače time što će im omogućiti prijatnu atmosferu za rad, koja zavisi što od svih zaposlenih, što od samog prostora. U lepom prostoru se i mi lepo osećamo, a utvrđeno je i da utiče na produktivnost u radu. Zato ulaganje u opremljenost kancelarija jeste ulaganje u napredak poslovanja. Evo nekih načina kako da potpuno izmenite nabolje svoj poslovni prostor.

Svetlo kao bitan faktor u kancelariji – stavite trakaste zavese za prozore

Ukoliko neki poslovni prostor ima mnogo prozora, a takvi su danas mnogi, urađeni potpuno u staklu, neophodno je spoljašnju svetlost regulisati zavesama. To je i te kako važno kada zaposleni rade za računarima – samo oni znaju koliko je ubitačan spoj veštačkog i prirodnog svetla, odnosno koliko to može uticati na rad. Zato se postave trakaste zavese za prozore – ne samo da bi regulisali svetlo, već da i doprinese samoj estetici prostora, čineći ga lepšim i prijatnijim.

One su najpogodnije za pokrivanje većih površina, ali njima se može i pregraditi prostor. Prostor izgleda atraktivnije, kancelarija dobije jednu posebnu draž jer uvek pomalo svetla propuštaju, ali taman toliko da stvore ugodan ambijent. Prednost im je što se njima vrlo jednostavno rukuje, pa i kontrolisanje svetlosti ne predstavlja nikakav napor.  

Unesite boje u kancelariju, podarite joj malo kućne atmosfere

Dosadnim neutralnim tonovima hladnih boja došao je kraj. Ono što trendovi govore jeste da je u fokusu sve više prirodni materijal, odnosno boje prirodnih materijala. Oone odišu toplinom, a ujedno su sasvim prigodne i za kancelarije. Kada se tim prirodnim bojama dodaju zeleni elementi, odnosno biljke u nekim modernim saksijama, prostor pruža i uvek dobrodošao pdmor za oči. Sve su popularniji zeleni zidovi, koji nalaze svoje mesto i u većim i u manjim poslovnim prostorima. 

Nameštaj takođe doprinosi tome da se u kancelariji osećate opušteno. U svim modernim prostorima za rad danas postoji kutak za opuštanje, u kom se nalazi neka udobna fotelja, sto sa stolicama za pauzu za ručak, ostrvo za hranu. Neka taj nameštaj bude takav da stvarno doprinese da trenuci pauze budu pravo punjenje baterija za dalji rad. Kada se takvom ambijentu dodaju neki elementi na zidove, poput slika, printova, motivacionih poruka, prostorije za rad biće sve samo ne dosadne.