Napravite pravi izbor rolo zavesa za vaš poslovni prostor

Uređenje poslovnog prostora nije jednostavan posao i vlasnici kompanija bi to trebali ozbiljno shvatiti. Pravilno uređen enterijer određenog poslovnog prostora će poslati jasnu poruku svojim saradnicima i potencijalnim klijentima o tome koliko je jedna kompanija ozbiljna i odgovorno i kolike su zaista njene ambicije. Pored toga, enterijer bi trebao biti uređen tako da odgovara i onima koji u njemu provode svoje radno vreme. Zbog toga je jako bitno da se za potrebe kancelarija biraju prostrane i svetle prostorije, kako bi motivisanost i koncentracija zaposlenih tokom boravka bile na najvišem nivou. Kvalitente zavese u ovom slučaju mogu odigrati ključnu ulogu jer se tako postiže efekat prigušenja dnevnog svetla po potrebi. Današnji trendovi kažu da su rolo zavese pravi hit i da mogu da vam pomognu na jednostavna način prilikom uređenja prostora.

Rolo zavese u jednoj boji

Jedna od najmodernijih formi roletni predstavljaju rolo zavese. Uzimajući u obzir širinu i dužinu, rolo zavese možete odabrati tako da one prekrivaju ili kompletan okvir prozor ili samo prozorsko staklo. Kada se biraju rolo zavese u jednoj boji, budite sigurni da će takav prostor dobiti jedan moderan imidž sa određenom notom elegancije, a posebno ukoliko bi ste birali rolo zavese u jednostavnoj beloj boji. Takve rolo zavese MegaLux mogu biti odlična kombinacija u tonu sa nameštajem tamnijih boja i idealno se uklapaju u prostore gde dominiraju oštrije linije. Ako pak u poslovnom prostoru dominira nameštaj svetlih boja, rolo zavese u svetlo sivoj boji će delovati veoma prefinjeno, dok se za kancelarije sa belim zidovima možete odlučiti za rolo zavese jarkih boja, poput drečavo zelene ili fluorescentno narandžaste.

Rolo zavese različitih dezena

Pojedini dizajneri preporučuju da se izađe iz zone konfora kada su upitanju rolo zavese. Za tako nešto možete birati šarene rolo zavese, ali sa druge strane njihova preporuka je da one budu što diskretnije. Da ne bi došli u situaciju da vaše prostorije deluju prenatrpano detaljima pokušajte da izbegnete krupnije šare. Za sastanke birajte dezenirane rolo zavese u beloj ili crnoj boji, tako da budu u tonu sa bojom nameštaja u toj prostoriji. Ali i tu morate da pazite da ne izađete iz granice elegancije. Što se tiče ostatka poslovnog prostora, svakako da je preporuka da se izbegavaju šarene rolo zavese.

Prozirne rolo zavese ili ne?

Da li su u vašem poslovnom prostoru potrebne prozirne zavese zavisi od potrebe kontrole nivoa osvetljenja u pojedinim prostorijama. Nije retka pojava da pojedini poslovni prostori imaju problem sa viškom dnevne svetlosti tokom prolećnih i letnjih dana. Zbog toga se često preporučuju rolo zavese od punijih materijala. Za prostorije sa manje svetlosti, preporuka je da se upotrebe rolo zavese od prozirnijih materijala, tako da zadrže svoju estetsku funkciju a da ne ometaju rad zaposlenih.

Da li su rešenje trakaste  rolo zavese?

Odlučili ste se za rolo zavese ali vam ne odgovaraju jednobojne jer deluju dosadno. Rešenje za taj problem se nalazi u trakastim rolo zavesama. One su koncipirane tako da se savršeno uklapaju u poslovni prostor bez obzira na njegovu namenu, a najbitnije je da njihov dizajn nije previše napadan. Čak i jednobojne varijante će uneti dinamiku u poslovni prostor. Njihova funkcionalnost uz pomoć jednostavnog mehanizma omoćava trakama da se odvajaju ili preklapaju. Na taj način će te lako kontrolisati koliko dnevne svetlosti ulazi u prostoriju. Ako se pak odlučite za današnje trendove, trakaste rolo zavese sa vodoravno postavljenim trakama će biti idealne za vas.