Najbolji načini za povećanje usana

Povećanje usana se može izvesti na više načina, prirodnim i veštačkim materijalima. Svaka od metoda za povećanje usana ima svoje prednosti i mane. Saznajte sve što vas zanima o povećanju i oblikovanju usana u ovom tekstu odaberite najpogodniju metodu za sebe.


Veštački materijali za povećanje usana

Veštački materijali za povećanje usana su uglavnom sintetski meterijali koji imaju trajna efekat nakon ubrizgavanja ali sa sobom nose rizike od mogućnosti stvaranja komplikacija. To su ugčavnom silikoni, kolagen i drugi. Najčešće korišćeni sintetski materijali za povećanje usana jesu silikoni odnosno biopolimeri, s obzirom da najmanje od svih veštačkih materijala izazivaju rekacije odbacivanja. Takođe biopolimeri daju trajan i brzo vidljiv efekat, kao i nisku cenu u odnosu na druge metode za povećanje usana. Kolagen se nešto ređe ubrizgava s obzirom na to dda se manje podnosi.

Povećanje usana sintetskim matrijalima izvodi se pod lokalnom anestezijom, veoma rutinski. Meterijali se kroz iglu ubrizgavaju u usne a sam proces traje dvadesetak minuta, nakon čega se materijal raspoređuje po usnama ravnomerno, a zatim se pacijent pušta kući na oporavak. Oporavak traje dok su prisutni bol i otok, odnosno par dana.

Teže komplikacije koje se mogu javiti nakon ovakovog vid povećanja usana jeste stvaranje granuloma koji se obično mora otkloni hiruškim putem. Zat je potrebno odabrati proverenu bolnicu za estetsku hirurgiju kao što je bolnica za estetsku hirurgiju Diona.

Povećanje usana prirodnim materijalima

Kada je u pitanju povećanje prirodnim maetrijalima, na vrhu liste se nalaze hijalurnoska kiselina i masno tkivo.
Ovo su potpuno prirodni načini za povećanje usana, s veoma niskim rizicima od stvaranja komplikacija. Naime, ubrizgavanjem hijalurnoskim filera dobija se potpuno prirodan izgled, tako da mnogi neće ni primetiti da su vase usne “rađene”. Nakon intervencije, oporavak je brz, a postoje male mogućnosti da se pojave otok i bol koji se povlače nakon 3-4 dana. Jedina “mana” ovog tretmana povećanja usana jeste njegovo trajanje.

Trajanje efekta hijalurona je nekoliko meseci, jer se prirodno resporbuje pa je potrebno dodati ga za ponovni potpuni efekat.
Ukoliko se odlučite da vaše usne povećate sopstevenim masnim tkivom, znajte da je to najbezbedniji način za povećanje usana, s obzirom na to da se koriste poptuno prirodna tkiva iz vašeg tela. Efekat je puno duži nego kod povećanja usana hijaluronom, i malo skuplji. I jedna i druga prcedura se takođe vrše pod lokalnom anestezijom i traju par minuta, nakon čega se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Izaberite stručnjaka od poverenja

Povećanju usana se mogu prepustiti i žene i muškarci svih godina.Svakako, za to je potrebno pronaći dobrog stručnjaka, ma koliko rutinski ovaj zahvat bio. Kako bi vas novi izgled usana u potpunosti zadovoljio, važno je imati potpuno poverenje u lekara koji će intervenciju izvršiti, kao i kasnije tokom kontrola. Takođe je važno predočiti lekaru svoja očekivanja i želje, kako bi efekat bio potpuno zadovoljen. Na takve želje, lekar će odgovoriti i predložiti izgled u skladu sa proporcijama vašeg lica kako biste izgledali potpuno priroodno.

Isto tako, važno je da vašem lekaru iskreno odgovorite na sva pitanja u vezi istorije zdravstvenog stanja, bolestima, trudnoći itd., kako ne bi došlo do određenih komplikacija za vreme i posle intervencije.
Nakon intervencije potrebno je pridržavati se uputstva lekara, kao što je izbegavanje izlaganja suncu, izbegavanje čvrste hrane, pušenja, alkoholnih pića i određenoh lekova i analgetika.

Za sve ostale potrebne informacije, potrebno je obratiti se lekaru, kako bi vaše usne izgledale savršeno, a vi bili u potpunosti zadovoljni i prirodnog izgleda.
.