Najbolje sigurnosne kamere u 2017.godini

U današnje vreme kupovina tehnoloških stvari često predstavlja užasno zamoran zadatak. I dok je u redu biti nezainteresovan da li je telefon koji ste uzeli baš ono najbolje što ste mogli da dobijete za izdvojeni novac, čini se da je kupovina najbolje sigurnosne kamere imperativ. Na osnovu kojih parametara doneti odluku koja je savršen izbor za vas, i koja će vaš dom i vašu porodicu učiniti najbezbednijim?

Najjednostavniji način da se razvrstaju sigurnosne kamere je da se prvo podele u pripadajuće grupe – kamere za video nadzor unutar obezbeđivanog objekta i kamere za snimanje izvan njega.

Sledeći korak je definisanje parametara na osnovu kojih ćete donostiti odluke. Da li kamera ima detektor za pomeranje? (U slučaju da ima moguće je recimo uključiti opciju da dobijate notifikacije kada kamera uoči takve aktivnosti.) Koliko joj je vidno polje? Kakva je rezolucija? Da li podržava WiFi? (Ukoliko da, to joj je svakako prednost pri recimo instalaciji, mada ju je zbog odsustva žica lakše onesposobiti.) Kolika je razdaljina koju snima ukoliko su svetla pogašena? Da li se pomera ili je fiksirana? I na kraju – cena. Ako kamera košta više nego dragocenosti koje pokušavate da zaštitite, jasno je da ona gubi svoju svrhu. Troškovi su bitan faktor u svakoj, pa tako i u ovoj kupovini.

Kamere za zatvoreni prostor

Vimtag 361 HD je sjajna investicija za svakog vlasnika kuće. Pored toga što je izuzetno poketljiva, ova kamera ima i x3 digitalni zum. Rezolucija joj je 720p, i iako je to ne svsrtava u najbolje na tržištu u tom domenu, i dalje  spada u one sa visokom jasnoćom snimljenog materijala. Prednost joj je i cena, koja se kreće oko 100 dolara, i sjajne kritike korisnika na Amazonu.

camera

Nest Cam spada u najskuplje kućne kamere koje funkcionišu solo. Njena prednosti su: laka integracija u celokupan sigurnosni Nest sistem, ako se odlučite kasnije da vam je tako nešto potrebno, visoka rezolucija i izvanredni x8 digitalni zum. Nest kamera se ne pomera, ali joj vidno polje pokriva neverovatnih 130 stepeni, tako da nikakvo mrdanje nije ni potebno. Cena ove kamere je skoro 200 dolara, i ona ima 4 zvezdice na Amazonu.

Kamere na otvorenom

AMCREST Qcam POE Bullet IP Camera je pravi izbor video nadzora za vas ako vam je bitan kvalitet snimljenog materijala. Sa rezolucijom od 1536p na vrhu je ispred svih kamera koje ćemo vam preporučiti. Ima pristojno vidno polje, od 70 stepeni, bez ikakvih mogućnosti po pitanju snimanja zvuka i bez pokretljivosti. Cena se kreće oko 120 dolara, 4.5 zvezdice od korisnika Amazona.

ZOSI 960H izdvajamo trenutno najviše zbog jednog faktora – cene. Za nešto preko 20 dolara dobijate kameru vidnog polja od 72 stepena. Ogroman plus joj je i snimanje po mraku, jer ima kapacitet beleženja dešavanja na skoro duplo većim rastojanjima od bilo koje druge kamere. ZOSI 960H je u potpunosti statična, i u poređenju sa ostalim kamerama koje dolaze u obzir u današnje vreme, ima prilično skromnu rezoluciju.

Sigurnosni sistem sa monitoringom

Prednost poručivanja sistema sa monitoringom je što dobijate savet i mišljenje profesionalaca koje kamere su vam neophodne, kako biste dobili sistem koji u potpunosti odgovara vašim potrebama. Sada već skoro svaki sitem koji odaberete nudi mogućnost i da vi sami vršite nadgledanje kamera – sa vašeg računara ili pametnog telefona.