Modni detalji koji imaju moć da transformišu kompletan look

Modni trendovi menjaju se sve brže. Ono što ostaje kao pravilo jeste da modu ne čine samo garderoba i obuća, već su često presudni modni detalji. Nečiji stil možda i najbolje pokazuje odabir detalja. Detalj će napraviti bitnu razliku, po njemu će nas zapaziti, a dobar sat, torbu ili nakit moći ćemo da nosimo uz različite odevne kombinacije. Koji su to modni detalji koji najviše nosimo?

Nakit

Klasika nikada ne izlazi iz mode, to najbolje potvrđuje kvalitetan nakit. Srebrni, zlatni nakit ili biseri, to je ono što može da se nosi u skoro svakoj prilici. Zbog svoje vrednosti poklanja se u posebnim prilikama, nasleđuje se i čuva kao skupocena uspomena.

Ručni satovi

Sličan nakitu, jer podseća na narukvicu, ručni sat može biti i pokazatelj prestiža i dobrog stila. Čak i muškarci koji ne nose nakit sa zadovoljstvom će poneti dobar i lep ručni sat. Nastali kao potreba, ali opstali kao zanimljiv modni dodatak, ručni satovi danas postoje u toliko različitih modela i varijanti. Od elegantnog sata sa kožnim kaišem do sportskog modela sa velikim brojčanikom na gumenoj ili metalnoj narukvici, uklopiće se uz svaki životni i modni stil. Neko će izabrati klasiku i eleganciju, pa će sat zaista izgledati kao komad najboljeg nakita, dok će pobornici novih tehnologija oduševljeno nositi i koristiti smart satove koji su pre svega praktični i korisni. U trendu su sve glomazniji satovi i skoro da se izgubila stroga podela na muške i ženske modele.

Naočare

Oduvek su bile potreba mnogih bilo da su dioptrijske ili sunčane. Sunčane naočare prve su ušle u modu, uklapajući se uz šešir, nakit ili ešarpu. Poslednjih godina i dioptrijske naočare postale su više od puke potrebe, nose ih i oni koji nemaju problema sa vidom. Naočare su postale trend, a izbor modela je takav da će se naći za svaki oblik lica, u boji po želji. Mogu biti diskretne, sa tankim ramom, ali i vrlo upadljive, velike, prvo što primetimo na nečijem licu.

Kape i šeširi

Čuvaju i ulepšavaju glavu, zaštita od hladnoće ili od sunca, ali i efektan modni detalj za svaki izlazak napolje. Šeširi su obavezan deo elegantnog, sofisticiranog modnog stila, ali i neizostavni na plaži. Leti se šeširi uklapaju uz kupaći kostim, haljinu ili naočare. Zimske kape, pored toga što su mekane i tople, daju poseban pečat zimskom outfitu, bilo da je on sportski ili elegantan. Od šešira sa velikim obodom do kačketa ili beretke, izbor je zaista veliki i možete ga uskladiti sa svojim stilom i potrebama.

Torbe

Verovatno i omiljeni detalj i preka potreba svake žene jeste torba. Žene ih nose uvek, a u njih staje skoro sve.

Modni stručnjaci odlično znaju koji su to modeli postali kultni i po brendu i po ceni, a svi će se složiti da je crna kožna torba ona koja se može nositi godinama uprkos promenama u modi.

Sa lepim danima koji nam slede, pažnja se usmerava na ženske torbe za plažu.  Ove godine na velika vrata vraćaju se takozvani modeli od pruća. Već odavno boju torbe ne morate usaglasiti sa bojom cipela, a čak i elegantniju torbu sada možete nositi i uz patike. Sve kombinacije su moguće i ,,modno dozvoljene“, jedini problem je kako odoleti i ne kupiti još jednu neodoljivu torbu.