Letnja beauty rutina – Kako zaštititi kožu

 Dolazak lepog vremena je izmamio sve napolje i svi jedva čekamo lepo vreme kako bismo uživali u svemu što ono nosi sa sobom. Tokom leta se menja i način na koji tretiramo i štitimo kožu kako bi ona zadržala svoju lepotu. Nakon hladnog vremena i velikih temperaturnih skokova, neophodno je povesti računa o koži i pravilnoj nezi kako bismo sprečili razne promene do kojih može doći. Uvek možete da pronađete malo vremena i stvorite svoju rutinu kako biste postigli odlične rezultate kada je nega kože u pitanju.

Čišćenje lica

Tokom leta smo izloženi visokim temperaturama i čestom znojenju te se na licu uglavnom veoma brzo javljaju bubuljice, crvenilo ili razne fleke usled UV zračenja. Kako biste izbegli ove probleme, potrebno je da čistite lice dva puta dnevno – ujutru i uveče – blagim losionima i sapunima niske pH vrednosti. Ovaj proces će ukloniti svu masnoću koja se nakupila na licu ali će i pripremiti podlogu za nanošenje zaštitnih i osvežavajućih krema. Ukoliko ste tokom dana izloženi boravku na visokim temperaturama, dovoljno je samo da se umijete hladnom vodom kako biste očistili lice i podstakli bolju prokrvljenost.

Zaštitne kreme

Koža je tokom leta izložena riziku od pojave crvenila ili isušenosti i ovi problemi se ponekad teško saniraju. Kako biste ih izbegli, tokom dana, čak i kada se ne sunčate, nanesite blagu kremu sa zaštitnim faktorom. Ovo će vas zaštititi u svim onim prilikama kada mislite da vam zaštita nije potrebna. Pored toga, uveče se obavezno zaštitite kremom posle sunčanja ukoliko za to ima potrebe ili losionom za telo koji će hidrirati vašu kožu kako bi se ona oporavila.

 

Reagujte na vreme

Ponekad nismo ni svesni promena na koži i ne možemo da utvrdimo njihov nastanak. Često se dešava da se tokom letnjeg perioda neke promene na koži počnu menjati – bilo da se radi o sastavu ili veličini. Jedna od takvih stvari, koja može da bude ili zanemarljiva ili da bude problematična su mladeži. Kako je ovo osetljiva stvar za koju sami ne možemo da utvrdimo koliko je ozbiljna, potrebno je da na vreme obavite pregled mladeža i utvrdite ozbiljnost situacije. Mladeži često pretrpe promene nakon izlaganja UV zracima te je neophodno ispratiti sve te promene na vreme i preduzeti sve korake ukoliko ih je potrebno ukloniti.

Hidratacija kože

Koliko god da ste preplanuli, ukoliko vam koža nije dovoljno hidrirana to će se primetiti. Kada je u pitanju lice, postoji veliki broj maski koje mogu da vam pomognu da hidrirate kožu lica i osigurate se da ćete uvek izgledati sveže i odmorno. Za celo telo koristite losione koji sadrže hranljive sastojke kako biste zaštitili kožu i vratili joj elastičnost. Pored toga, bitno je da ne koristite jake parfeme i sredstva za tuširanje kako ne biste zatvorili pore i onemogućili koži da diše.

Nahranite kožu

Tokom leta je neophodno nahraniti kožu vtaminima kako biste se osigurali da ćete izdržati celu sezonu punu visokih temperatura i čestu izloženost UV zracima. Na osnovu vašeg tipa kože, pronađite kreme i losione koji sadrže vitamine koji su vam potrebni. Ovo će umanjiti perutanje i isušivanje kože i pomoći vam prilikom postizanja preplanulog tena. Takođe, uvek ćete izgledati sveže i odmorno i biće vam lakše da podnosite visoke temperature bez crvenila ili fleka na delovima tela koji su izloženi konstatnom zračenju.

Svi ovi trikovi ne zahtevaju puno vremena ali ih je neophodno uvrstiti u naviku i voditi računa o njima. Koža ne može da trpi puno promena bez pokazivanja rezultata te je potrebno da se na vreme osigurate da će ti rezultati biti ono čime ćete biti zadovoljni. Već nakon nekog vremena će vam ovo preći u naviku i kada vidite rezultate, samo ćete nastaviti sa svojom novom rutinom.