Lepota za poneti

Danas je moderna tehnologija doprinela da nam je sve na dohvat ruke. Jednim klinkom možemo da zakažemo pregled, vidimo šta se dešava na drugom kraju sveta, rezervišemo putovanje ili dobijemo povratnu informaciju o stanju našeg novca na rčunu. Sve je dostupno odmah i sada. I zaista treba iskoristiti mogućnost koju moderno doba pruža.

Osim što nam je život olakšan i sve dostupno za tren oka, treba podsetiti da se sve može naći na Internetu. Tako se možete odlučiti za neki tretman o kojem ranije pojma niste imali ili pak se rešite za neku hirušku intervenciju koja će vam ulepšati svakodnevni život. Estetska hirurgija više nije bauk, a podmlađivanje sve češće pada nam um ne samo ženama, već i muškarcima. Mnogi zahvati estetske hirurgije kao što je korekcija nosa ili zatezanje čela danas se smatraju rutinskim zahvatima a sam oporovaka je veoma kratak. Stručnjaci svedoče da je danas podmlađivanje najpopularnije, a liposukcija je pravi hit među hirurzima, jer liposukcija kojom se masno tkivo uklanja, danas nije što je nakada bila, jer se masno tkivo čuva za druge tretmane kao što su lipofiling i liposkulptura.

Jeste i znali da je dovoljno pola sata da se bore izravnjaju i ili da vam se usne napune hijalurinskom kiselinom? Ako želite sopstveni izgled da ulepšate, jednostavnim zahvatima vašeg estetskog hirurga to se može i dogoditi. Brzo i lako izgledaćete bar 10 godina mlađe. Rezultati su vidljivi i efikasni, a ovakve intervencije su postale veoma popularne ne samo u svetu nego i u Srbiji.

Muškarci ili žene – ko je zahtevniji?

Estetska hirurgija više nije samo za žene, iako je to nekada isključio bilo sinonim za žensku lepotu, jer se danas tretmanima i operacijama estetskih hirurga podvrgavaju i žene i muškarci. Liposukcija je najčešća kod žena, dok su peglanje bora podjednako zastupnjene i kod pripadnika jačeg pola. Mešutim, nisu ni muškarci imuni na razbijanje masnog tkiva, tako da liposukcija sve više postaje i zahtev muškaraca.

Bez obzira koja je intervencija u pitanju, da li je liposukcija, podizanje zadnice, povećanje grudi, ali i korekcije nosa, povećaje usana ili poravnavanje bora i presađivanje kose, danas je sve moguće. Tabu tema više nije odlazak kod estetskog hirurga, jer je modern doba iznedrilo i moderne vrednosti, a spošaljni izgled se ističe u prvi plan. Mešutim, iako je opšte poznato da su žene više opterećene sopstvenim izgledom, treba napomenuti da se i muškarci interesuju za estetsku hirurgiju. Istraživanja pokazuju da 30% muškaraca zahteva iste operacije kao i pripadnice lepšeg pola, a kako ističu stručnjaci, muškarci su znatno zahtevniji i plašljiviji, pa je sa njima teže raditi.

Stručnjaci koji se bave estetskog hiurgijom tvrde da se na svakom delu tela može izvesti neko preoblikovanje i da je moguće dovesti ga do savršenog izgleda. Pošto ne postoji određeno i pravo vreme za podvrgavanje ovim operacijama, treba znati da sve zavisi od genetskih predispozicija i kvaliteta same kože. Međutim, da bi pacijent bio zadovoljan, a doktor uspešan u svojoj operaciji važno je da se sa intervencijama krene na vreme, jer će se onda i lakše sprovesti u delo zahtev pacijenata. Nekada je lakše uraditi nekoliko manjih zahvata, nego jedan krupniji, jer postoperativni tok mora da bude brz i kratak.