Kozmetički tretmani idealni za hladniji period

 

Potreba za ulepšavanjem lica i tela neizbežna je pojava i predstavlja jedan vid nege, koju bi svako od nas trebalo sebi povremeno da priušti. Zahvaljujući bogatom izboru različitih kozmetičkih tretmana, za kratko vreme možete postići neverovatne rezultate i biti zadovoljni sopstvenim izgledom. Ukoliko ste razmišljali o nekoj od popularnih metoda, zimski period je idealno vreme da vašoj koži priredite pravo osveženje. Niže temperature i manjak sunčevih zraka pogoduju bržem oporavku kože, što je značajan faktor kada je reč o mnogobrojnim kozmetičkim tretmanima. 

Upravo iz tog razloga, veliki broj ljudi se odlučuje na određene korekcije baš u periodu kada koža nije izložena visokom stepenu UV zračenja, što automatski garantuje brži oporavak i dugotrajniji efekat željenog tretmana. Počnite na vreme sa pripremama za leto i obezbedite vašoj koži tretman kakav zaslužuje.

Hemijski piling

Ova vrsta tretmana predstavlja jedan vid regeneracije kože, a na potpuno prirodan način poboljšava njen kvalitet i čini je blistavijom. Važno je naglasiti razliku između uobičajenog pilinga koji samostalno sprovodimo u kućnim uslovima i hemijskog pilinga, znatno efikasnijeg sredstva za negu kože. Podrazumeva nanošenje određenih hemijskih agenasa na kožu, čime se ubrzava njena eksfoliacija i time lakše uklanja površinski sloj kože. Osim toga, tom prilikom se odstranjuju i sve bakterije i virusi, a koža postaje glatka, blistavija i izgleda osveženo. Postoje različite vrste hemijskih pilinga, a nakon pregleda lekara, opredelićete se za odgovarajući tretman. Preporučuje se izbegavanje izlaganja suncu nakon procedure, što ovaj tretman čini pogodonim za zimski period. 

Uklanjanje bradavica

Ove neželjene izrasline na našoj koži nastaju delovanjem humanog papiloma virusa (HPV), a jedan od okidača mogu biti pad imuniteta i stres. Uglavnom se javljaju u predelu vrata, lica, ruku, a mogu izazvati niz nesigurnosti i učiniti da se osećamo nezadovoljno povodom sopstvenog izgleda. Na sreću, uklanjanje bradavica metodom radiotalasa pokazalo se kao veoma efikasno sredstvo u borbi portiv ovih neprijatnih dermatoloških pojava, a procenat izlečenja kreće se čak do 97%. Tretman je u potpunosti bezbolan i traje svega 20-ak sekundi, a jedna od obaveznih stavki oporavka jeste izbegavanje sunca, bazena, saune, kao i boravak u prašnjavom prostoru. Nakon procedure koža biva osetljivija i neophodno ju je zaštiti od neželjenih spoljnih uticaja kako bi oporavak što brže protekao. 

Laserska epilacija

Ova vrsta kozmetičkog tretmana predstavlja najbolje rešenje za sve one koji se muče sa neželjenim vlasima na licu i telu, i bore sa uraslim dlakama koje često izazivaju bolne upale i estetski su problematične. Zimski period je vreme kada se manje znojimo, a naše telo je u potpunosti prekriveno odećom usled niskih temperatura, što stvara savršen tajming za primenu laserske epilacije. Ova metoda je izuzetno popularna zbog svoje efikasnosti i i kratkog trajanja same procedure, a podrazumeva seriju od 3 do 5 tretmana u razmacima, kako bi se u potpunosti uklonile sve neželjene vlasi. Poseban akenat je stavljen na izbegavanje sunčeve svetlosti, kako bi se izbegla pojava potencijalnih fleka. 

Tretmani hijaluronskim filerima

Primetili ste prve znake starenja na vašoj koži i želite da preduzmete sve kako biste se rešili neželjenih bora i koži povratili mladalački izgled. Tretmani hijaluronskim filerima postali su jedno od najpopularnijih sredstava kada je u pitanju anti-aging medicina, što zbog brzine oporavka pacijenta, brzo vidljih rezultata, ali i procedure koja je u potpunosti bezbolna. Hijaluron se u kožu ubrizgava izuzetno tankim iglama, a ceo postupak je gotov za samo desetak minuta, nakon čega se vraćate uobičajenim aktivnostima. Period oporavka gotovo i da ne postoji, a izlaganje suncu je zabranjeno u prve dve nedelje od završetka tretmana. Hijaluron našoj koži obezbeđuje potrebnu hidriranost, što doprinosi njenoj zategnutosti, čime se postiže efekat blistavosti i elastičnosti.  

Podrazumeva se da ćemo negu kože lica i tela sprovoditi tokom cele godine, ali zima je, zbog svoje specifičnosti, period kada joj se možemo više posvetiti i isprobati neke od efikasnih kozmetičkih tretmana. Minimalno izlaganje suncu garantuje brži i sigurniji oporavak nakon željenih procedura, a rezultati će biti i više nego zadovoljavajući.