Koliko koštaju komadi nakita koji se najčešće kupuju?

Ako do sada niste baš kupovali nakita, onda verovatno i ne znate kako se kreću cene. Srebrni nakit je obično jeftiniji i ima daleko veći izbor. Naravno da je zlato i te kako skupo, ali bolje bi bilo da obiđete što više radnji sa nakitom, kako biste pronašli ono što vam se najviše dopada i ono za šta možete da izdvojite određenu sumu koju ste i planirali.

Nakit za decu – od 800 dinara

Neke manje srebrne minđuše za decu možete da nađete i za 800 dinara. To su obično minijaturne minđuše, koje imaju neke cirkončiće i koje znaju da budu jako lepe, ako su urađena na pravi način. Verovatno ćete se iznenaditi koliko detalja može samo da stane na tako maloj površini i to će vas „kupiti“, a onda se možda i odlučite za kupovinu upravo tih minđuša. Međutim, ukoliko se na primer odlučite za zlatne minđuše, onda je tu situacije sasvim drugačija. Zlatne dečije minđuše koštaju mnogo više, obično preko 6000 dinara i to je verovatno nešto najjeftinije što možete da nađete. Takođe, veoma su skupe i narukvice od zlata za decu, a o oglicama i da ne govorimo. Na primer privesci sa brilijantinom mogu da koštaju i do 100.000 dinara. Međutim, ako je zaista neka posebna prilika onda za na primer narukvicu ćete verovatno moći da izdvojite oko 100 evra.

Prstenje – od 3000 dinara

Klasično prstenje za žene bi moglo da vas košta od 3000 pa na više. Naravno sve zavisi od zlatare do zlatare i zavisi od toga gde oni nabavljaju nakit i slično. Ukoliko nakit stiže iz neke druge zemlje i ukoliko je atraktivan onda može naravno koštati više. Ako se nakit izrađuje u radionici radnje ili po vašoj želji konkretno onda računajte da će vas to isto malo više koštati. Prstenje za dragim kamenjem vas može koštati oko 30.000 dinara, a i zlatno prstenje je takođe na ceni, kao i sve od zlata. Kada govorimo o nakitu sa brilijantima onda znajte da vas to može koštati i preko 500.000 dinara.

Oglice – od 4000 dinara

Obično neke klasične ogrlice, lepe, srebrne možete da nađete i za 4000 dinara. Ogrlice su jako lep poklon i zaista nikada nećete mnogo pogrešiti ukoliko se opredelite za ovu vrstu nakita. Zlatne ogrlice su daleko skuplje, tako da bi to moglo da vas košta i do nekih 20.000, ali ako je sitna ogrlica možda možete naći i za nekih 15.000 dinara.

I bižuterija može da bude skupa

Obično znate da je bižuterija ta koja je prilično jeftina i dostupna svima. Međutim, nije baš uvek tako, jer postoje radionice koje ručno izrađuju nakit i koje u to ulažu mnogo truda i rada i koje koriste jako dobre elemente, kvalitetne elemente, bez obzira što to nisu plemeniti metali. Dakle, sav taj ručno rađeni nakit, koji pre svega izgleda nestvarno je skup i može da košta i preko 10.000 kada su ogrlice u pitanju, a kada su minđuše, onda može da košta i preko 5000. Naravno kada kupujete običnu bižuteriju, jasno vam je da se tu cene ograničene i na nekoliko stotina dinara, što je zaista pristupačno svima.