Kakav nakit izabrati za svečane prilike?

Kada god su svečane prilike u pitanju morate da obratite pažnju na mnoge detalje. Prvo i najvažnije jeste da dobro izgledate u odevnoj kombinaciji, ali važnije od toga jeste da se dobro osećate. Zatim je svakako važno da vašu odevnu kombinaciju prilagodite određenom tipu svečane prilike i da odmah u startu ne napravite grešku pogrešnim izborom nekog odevnog komada.

Onda na red dolaze cipele, koje nekada mogu i te kako da poprave vaš celokupni stajling. Međutim, ono na šta malo ljudi obraća pažnju prilikom izbora, a i te kako je važno, jeste nakit. Izborom pogrešnog nakita možete i te kako da ostavite pogrešan utisak, što naravno ne želite. Nakit treba da ide u vašu kombinaciju, ali to ne znači da on treba da bude identične boje kao vaš sako ili košulja na primer. Pre svega je važno voditi računa o sledećim stvarima:

Izaberite nakit od plemenitih metala

Kada su vrlo važne svečane prilike u pitanju, ne smete odabrati bilo kakav nakit. Naime, savetuje se da se ipak fokusirate na nakit od plemenitih metala, bilo da je to u pitanju zlato, srebro ili neki drugi plemeniti metal. Zato, odvojte vreme i za izbor ovog elemente vašeg stajlinga. Zlatara, ne jedna već mnoge poseduju veliki izbor kako nakita od zlata, tako i nakita od srebra. Potrošiti novac na kvalitetan nakit nikada nije bacanje para. Vi ulažete u lepotu i trajnost. Dobro se zna da zlato i srebro traju zauvek, ne menjaju svoju boju, niti oblik. S obzrom da zlatare nude širok asortiman, to znači da ćete sigurno naći nešto što je prilagodljivo i vašem budžetu.

Svedeni, a efektni elementi nakita

Najbolje bi bilo kada biste u zlatarama pronašli onaj nakit koji je izrazito sveden, a veoma efektan. Radnici u zlatarama vam mogu preporučiti takve komade nakita. Naime, to je onaj nakit koji vam u zlatari neće delovati tako upečatljivo, koji vam neće privući pažnju, ali koji će i te kako drugačije delovati kada ga probate. Prilikom izbora nakita, morate da razmišljate i o odevnoj kombinaciji. Tako da ćete naravno izabrati malo veće komade nakita, ukoliko vam je haljina na primer jednostavnija ili u jednoj boji. Međutim, vrlo obazrivi morate biti kada birate nakit za odevnu kombinaciju, koja se sastoji iz više boja, dezena i slično. Tada se savetuje da izaberete na primer minđuše koje imaju samo jedan cirkon ili neku ogrlicu sa isto tako minijaturnim cirkonom.

Budite drugačiji – izaberite nakit sa vašim omiljenim simbolima

Ukoliko volite detelinu, zašto je ne biste izabrali komad nakita koji u sebi sadrži ovaj simbol. Zlatare nude mogućnost izrade nakita po vašoj želji, tako da ovo definitivno morate da iskoristite. Možda će zlatare u ponudi i imati nešto od nakita sa vašim omiljenim elementima i simbolima, ali svakako treba da znate da je i opcija naručivanja nakita otvorena. Ovakvim komadom nakita ćete sigurno privući pažnju, ali to nije krajnji cilj. Važno je da znate da nosite nakit koji ima neko značenje, samim tim vama će biti vredniji. Upamtite da jedino vi nakitu možete dati značenje kakvo želite. To može biti i neka životinja, biljka, reč. Možete i taj komad nakita da vežete za tu svečanu priliku i da se na taj način uvek sećate tog predivnog dana, kada i kasnije budete nosili taj nakit.