Koje su najbolje kreme za suncanje za masnu i mešovitu kožu?

Iako mnogi ljudi sa mešovitom i masnom kožom izbegavaju upotrebu krema za suncanje za lice, smatrajući da će time dodatno opteretiti kožu, posledice zračenja su takve da je zastita od sunca preko potrebna svima, bez obzira na tip kože! Ipak, krema za suncanje za lice, kao i generalno kreme za suncanje, trebalo bi da budu prilagođene potrebama vaše kože. Zato su najbolje kreme za suncanje za masnu i mešovitu kožu one koje imaju supstance odgovarajuće za negu upravo ovog tipa, uz obavezan visok zaštitni faktor.

S obzirom na sve veće oštećenje ozonskog omotača i štetne posledice izlaganja suncu, kreme za suncanje postale su naša svakodnevna potreba (pogotovo leti). Čak iako se ne sunčamo svesno svakog dana – sunce je tu, a i iza oblaka zraci ostavljaju posedice na kožu, ukoliko zastita od sunca nije adekvatna i celodnevna! Ovo posebno važi za dekolte, ruke i lice koji su prvi na udaru i najviše stradaju, te bi krema za suncanje za lice trebalo da bude naš obavezan letnji „asesoar“. Naravno, tu su i ostale kreme za suncanje koje treba da imaju visok zaštitni faktor, a poželjno je mazati ih bar 30 min pre izlaganja suncu, kako bi koža imala dovoljno vremena da upije sastojke i stvori zaštitni film odnosno obezbedi da zastita od sunca bude kompletna.

Ovo važi za sve, pa i osobe sa masnom i mešovitom kožom, koje bi trebalo posebno da povedu računa o izboru krema za suncanje za lice i telo i biraju one koje su prilagođene njihovom tipu. Budući da je ovakva koža sklona proširenim porama, pojavi akni i bubuljica i sličnim problemima, najbolje kreme za suncanje su one sa sastojcima koji će obezbediti matiranje inače sjajne kože, te sprečiti njeno dodatno mašćenje, uz obavezan visok zaštitni faktor. Uz to, najbolje kreme za suncanje za mešovitu i masnu kožu su one koje će koža brzo da upije, te je njihova tekstura uglavnom lagana i ne sadrži ulja, a takva bi trebalo da bude i krema za suncanje za lice. Pa, koje su to konkretno kreme za suncanje koje odgovaraju ovim tipovima kože?

Zastita od sunca namenjena masnoj i mešovitoj koži

Iako je zaštitni faktor bitan, za masnu i mešovitu kožu potrebno je više obratiti pažnju na sastojke odabranih krema za suncanje za lice i telo, jer neadekvatne kreme za suncanje mogu zaista da opterete kožu odnosno zapuše pore i stvore veći problem u njenoj svakodnevnoj nezi. Zato je kompanija Cantabria Labs (IFC) kreirala posebnu liniju Heliocare koju čine najbolje kreme za suncanje za masnu i mešovitu kožu, a evo i zašto: 

  • Heliocare 360˚ gel oil-free SPF 50 – ima nemasnu formulu, jedinstvenu kombinaciju filtera i BioShield sistema uz visok zaštitni faktor i Fernblock®FC, te obezbeđuje vrhunsku i kompletnu fotoimunoprotekciju normalne, masne i mešovite kože od UVA/UVB, infrared zračenja i vidljivog dela spektra, a takođe se preporučuje za tople klimatske uslove sa velikom vlažnošću. Obezbeđuje antioksidativnu zaštitu, utiče na sprečavanje foto-oštećenja, ne ostavlja sjajne tragove, a koža postaje meka i glatka.
  • Heliocare ultra gel SPF 90 – predstavlja prirodan gel sa Fernblock antioksidansima i aktivnim sastojcima, čija je zastita od sunca na najvećem nivou, a pogoduje normalnoj i mešovitoj koži. Osim izuzetno visoke fotoimunoprotekcije, sastojci ove kreme za suncanje obnavljaju ćelije masne kože, te joj pružaju i savršenu negu tokom dana.
  • Heliocare gel SPF 50 –  namenjen normalnoj, masnoj i mešovitoj koži. Antioksidansi i drugi aktivni sastojci od kojih je sačinjen ovaj lagani gel obezbeđuju obnavljanje kože, uz visoku fotoimunoprotektivnu zaštitu od UVA i UVB zračenja.

Postoje i one kreme za suncanje koje su brzo-apsorbujuće, transparentne, lagane i meke, te su pogodne za sve tipove kože. Takve su inovativne Heliocare 360˚ koje ne samo da imaju visok zaštitni faktor (SPF 50+), već ovi preparati sprečavaju foto-oštećenja, obezbeđuju oporavak kože ukoliko je do oštećenja već došlo i pružaju fotoimunoprotekciju od svih sunčevih zraka (vidljivog dela spektra, UVB, UVA, IR-A), s obzirom da su sačinjene od kombinacije filtera i BioShield sistema uz dodatak Fernblock® FC antioksidansa. Kao takve predstavljaju najbolje kreme za suncanje, a među njima su: Heliocare 360˚ airgel SPF 50+ zastita od sunca koja ima naprednu airgel teksturu; zatim Heliocare 360˚ fluid krem SPF 50+ zastita od sunca – inovativne, ultra lagane fluidno-kremaste strukture koja je nekomedogena, bez parabena i alkohola, testirana dermatološki i oftamološki; kao i Heliocare 360˚ mineral SPF 50+ zastita od sunca čija je formula sa mat efektom, vodootporna, 100% mineralna i fluidna, te se ravnomerno razmazuje i brzo upija, a s obizirom na odsustvo hemijskih filtera, ovakva mineralna kombinacija je idealna i za osobe sa netolerantnom i osetljivom kožom.

Budući da su napravljene od prirodnih i aktivnih sastojaka, svaka od njih može se koristiti i kao krema za suncanje za lice, a time ste obezbedili svojoj koži potpunu fotoimunoprotekciju i regeneraciju samo jednim preparatom! Međutim, da bi ovi proizvodi pružili kompletnu negu i zaštitu, potrebno je da se njihovi sastojci sjedine, pa kreme pre nanošenja obavezno promoćkajte i upotrebite svaki put posle plivanja i nakon znojenja. Odaberite najbolje za sebe i svoju porodicu, pridržavajte se saveta i uputstava o zaštiti i ne razmišljajte o štetnim posledicama zračenja, već uživajte maksimalno u svakom danu!