Kako na prirodan način izlečiti upalu bešike?

Svako ko ima neki zdravstveni problem svakako bi prvo trebalo da se obrati svom doktoru, a onda kasnije da ispituje na koje načine može lakše da pobedi neku bolest ili neko loše zdravstveno stanje. Isti je slučaj i sa upalom bešike.

Na sreću doktori znaju mnogo bolje od nas i mnogo više. Oni se svakog dana susreću sa raznim pacijentima i u velikom broju slučajeva spašavaju im živote i obzbeđuju im bolji kvalitet života. Lečiti se samostalno mač je sa dve oštrice. Koliko god verovatli u prirodne lekove, nikada ne možete da znate šta se dešava u vašem organizmu. To mogu da znaju samo doktori. Prirodne načine svakako ne treba zanemariti i zato, nakon posete lekaru, savetujemo da primenite i ove prirodne lekove i promenite navike: 

Regulišite ishranu

Pre svega, potrebno je da regulišete ishranu. To je prvi korak i to je možda čak i najvažniji korak. Ishrana koja je bogata začinjenom i slanom hranom i jaka ishrana generalno ne dolaze u obzir kada je upala bešike u pitanju. Takođe, moramo da vas razočaramo i da vam kažemo da je i beli hleb nešto što nije dozvoljeno, te ga zamenite nekim integralnim stvarima ili hlebom od neke druge vrste brašna. Ono što mnogima najteže pada jeste – izbacivanje slatkiša. Slatkiši, beli hleb i previše posoljena hrana samo mogu da vam otežaju lečenje,a vi to ne želite. Želite ozdravljenje, pa se zbog toga strpite i malo uvedite sebi restrikcije. Bićete zraviji na više nivoa i vaše telo će vam biti zahvalno. Potreban je samo jedan period da se naviknete na zdraviju ishranu i onda će vam zapravo biti teško da se vratite starim navikama, kada vidite koliko se fizički bolje osećate.

Unosite dovoljno vitamina

Kao i kod svake bolesti potrebno je da se naše telo ojača, kako bi moglo da se brani. Ojačavanje imuniteta je ključno. Kada neko ima problem sa upalom bešike, onda treba da zna da su njemu neophodni vitamin C, kao i vitamin A i E, a onda i selen i cink. Gledajte da te vitamine unosite pre sve na najprirodnije moguće načine, a onda ukoliko to nije moguuće posavetujte se sa vašim lekarom kako biste mogli da ih unosite. Vitamina c ima mnogo u južnom voću, te neka vam to postane redovan deo ishrane. Vitamina A ima u mesu, ribljem ulju, jajima i životinjskoj jetri.

Čaj i melemi od peršuna 

Peršun je idealna biljka kada je lečenje upale bešike u pitanju. Dakle možete samo da pijete čaj od peršuna, jer on podstiče izbacivanje vode iz organizma, a samim tim to znači i čišćenje. Postoji i melem koji može da vas reši muke. Sastoji se od peršuna, limuna, meda i maslinovog ulja. Sve sastojeke od po 250 grama treba izmiksati u blenderu i dodati 2dcl maslinovog ulja. To treba uzimati svaku jutro po jednu kašičicu. Poenta je da ćete se rešite upale bešike nakon što pojedete melem. Ovaj melem držite u frižideru. vitamina E takođe ima u mesu, zatim u ovsenom brašnu, ribi, piletini, sojinom ulju, detelini, grašku, krompiru i zelenom povrću.