Kako izabrati najbolje, a najjeftinije

Gomila časopisa preporučuje kako urediti dom, koje su boje, materijali u trendu, koji dezeni smiruju, a koji podstiču koncentraciju i utiču pozitivno na naše živote, a da nigde ne navedu cenu.

Poneseni šarenolikim fotografijama, koje su verovatno nekoliko puta obrađene u fotošopu, kao i dizajniranim rasporedom stvari, koji se papreno plaća da neko drugi umesto nas uradi, krećemo u preslikavanje časopisa. Na žalost, tek kad počnemo da tražimo materijale i ruke za rad shvatimo da su takve stvari izvan naših finansijskih mogućnosti. Čak iako nađemo neke zamene za nešto, ne možemo za sve ostalo. A to „sve ostalo“ ili ne može da se nabavi kod nas ili je preskupo.

Zbog toga smo odlučili da u nastavku teksta predstavimo jednostavne, kvalitetne, za oko lepe, a ipak jeftine radinosti i savete koje Vaš dom mogu preporoditi . Iliti kako da izaberete najbolje, a najjeftinije.

Svetlost

Svetlost je izuzetno bitan činilac svakog doma. Nažalost, retko ko mu poklanja dovoljno pažnje i uopšte misli na to. Svetlost je bitna, jer utiče na naš ceo život. Pomaže nam da se budimo i razbudimo, omogućava našim baštama da rastu, a našem telu da proizvede dovoljnu količinu vitamina D i tako nas čineći srećnim i zdravim. Zbog svega navedenog, trebalo bi razmisliti o tome kako ćete upravljati svetlošću koju dobijate. Nebitno da li ste južna, severna, istočna ili zapadna strana zgrade ili kuće. Prvi način uprvljanja jeste ugradnja velikih prozora koji će omogućiti prodor svetlosti. Međutim, danas svi živimo u prostorima koji već imaju ugrađene prozore tako da ta skupocena invensticija neće biti stavka u bužetu. Sledeći korak je kako podešavati prema sopstvenim potrebama dobijenu svetlost. Tu na sceni nastupaju roletne i rol zavese kao jedan od najadekvatnijih načina.

Rolo zavese

Rolo zavese su deo stolarije, i kao takve su lake za montiranje i korišćenje, kao i za održavanje. Rolo zavesa se sastoji od jednog dela,  putem opruge i lančića koji omogućavaju njeno korišćenje i  antistatičke tkanine koja usled statičkog elektriciteta odbija prašinu. Na taj način rol zavesa olakšava sopstveno čišćenje i održavanje. Kako je antistatična tkanina od poliestera, ona se može naručiti u bilo kojoj boji i dezenu. Tako ćete moći da uredite svoj dom za male pare, a u trendi bojama.

Takođe, putem rolo zavesa, može se određivati koliko svetlosti želite u svom domu. Od potpunog mraka do tek ponekog blokiranja sunčevog zraka. Rolo zavese se mogu montirati u unutrašnjost doma ili sa spoljn strane. Svejedno je.

Roletne

Roletne su svuda prisutne i ponovo IN. Različitih su vrsta u zavisnosti od materijala od kog su napravljene i raznih boja. Isto kao i rol zavese, roletne se mogu ugraditi sa spoljne strane kuće ili stana i  sa unutrašnje. Kako Vama više odgovara. Kako se mogu naći u raznim dezenima i od različitih materijala, roletne imaju i visoko estetski doživlja pored funkcionalnog. Takođe, pored toga što ćete pomoću roletni propuštajući određenu količinu svetlost moći da stvorite atmosferu koju su stvarali čitavi skupi timovi ljudi, a koju smo videli samo na instagramu. Ko još ne bi voleo da mu dom liči na dom sa instagrama?! Njihova dodatna funkcija i prednost jeste što mogu da postignu i dodatnu uštedu u energiji. Iako u početku malo skuplje od rol zavesa, roletne vremenom mogu da Vam uštede i do 30% energije i time obezbede manje račune za grejanje ili struju.

Nadamo se da smo Vam približili kako možete najbolje urediti sopstveni dom sa najjeftinijom varijantom ulaganja i postići da stan ili kuća izgledaju vredni na stotine lajkova na različitim društvenim mrežama.