Kako da napravite sami lampu za dečiju sobu

Sigurno se pitate šta da radite sa viškom slobodnog vremena kada su u pitanju vaša deca. Mnogi savetuju da se tokom raspusta deca odmore od školskih obaveza, tako što će raditi ono što najviše vole. Međutim, kada dođu zimski hladni dani, mnogi od njih se dosađuju kod kuće sa roditeljima. U tom slučaju, predlažemo vam da svoju decu uposlite kreativnim radnjama, koje pored toga što će smanjiti njihovu dosadu, doneće i novu veštinu u njihov razvoj. U ovom tekstu saznajte kako da pomognete vašim mališanima da uspešno kreiraju savršenu rasvetu.

Lampe od papira

Za početak, potrebni su vam papir, po mogućstvu ukrasni, makaze, lepak i sijalice.

Kako biste uspešno krirali papirnu lampu kakvu ste zamislili, zamolite decu da pronađu na internetu šablon za lampu. Na internetu je moguće pronaći veliki broj različitih šablona za različite vrste ideja. Kada ste pronašli šablon, izaberite dezen i šaru papira kojim ćete obložiti lampu. Nakon toga, isecite papir po šablonu, a zatim ga zalepite tamo gde je potrebno. Kada završite, zamolite vašu dečicu da vam pomognu oko uvrtanja sijalice i budite spremni na nov dekorativni detalj u dečijoj sobi.

Zvezdana lampa

Za ovu ideju poslužiće vam kartoni koje možete nabaviti u bilo kojoj prodavnici. Potrudite se da pronađete kartone većih dimenzija. Nakon toga, uz pomoć dece, napravite kartonski tunel kroz koji se dečica mogu provlačiti. Kada ste napravili tunel, potrebno je da okačite novogodišnje lampice, bele ili šarene, po vašoj želji. Lampice okačite sa unutrašnje strane tunela, kako biste deci osvetleli put koji će podsećati na zvezdane staze. Za izgled poput galaksije, možete porodično napraviti figurice kao što su zvezdice, planete i sateliti i takođe okačiti sa unutrašnje strane tunela. Vaša deca će u galaksiji provoditi nezaboravne trenutke,  da ćete i vi poželeti da se sa njima uvučete među zvezde.

Betmen

Betmen je jedan od omiljenih heroja iz svačije mladosti. Ukoliko ste i i među njima ili još bolje vaša deca, lampa betmena je idealna za vaše sobe. Za betmen lampu, potrebna vam je jedna stona lampa, logo Betmena i selotejp traka. Logo Betmena odštampajte u veličini otvora stone lampe, a zatim ga pričvrstite selotejp trakom. Nakon što upalite svetlo na lampi, na zidu suprotnom od lampe, pojaviće se znak Betmena, pa ćete imati osećaj da se ovaj super heroj pojavio u vašem gradu.

Lampa od limuna

Ova lampa je sigurno jedinstvena, ali i veoma kreativni projekat za vašu decu. Kako biste je napravili, potrebni su vam 4 limuna, 4 bakarne žice, isto toliko eksera, pet klipova i led lampice. Svaku bakarnu žicu povežite sa jednim ekserom, koje ćete ubacivati u limunove. Na kraju, svaki limun treba da sadrži po dva eksera na svojim suprotnim krajevima. Klipovima zatim spojite limunove, pa im dodajte led lampice koje će zasvetliti i osvetliti sobice za miran noćni san vaših mališana.

Svaka od ovih lampi predstavlja jednistveni projekat koji, pored toga što će imati svrhu osvetljenja, i dekoracije, će upotpuniti slobodno vreme dece ali i odraslih i na taj način okupiti porodicu i angažovati sve članove za kreativno ispunjavanje vremena. A u slučaju da vam je potrebno još lampi ili želite trajnije rešenje, savetujemo vam da posetite salon rasvete u Beogradu i odaberete nešto iz širokog asortimana za decu i odrasle.